Itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin 5.12.Kellonsoittajankadun koulutalossa, jossa merkonomiopiskelijat olivat itse valmistelleet juhlan.

Turun ammatti-instituutin Kellonsoittajankadun koulutalossa juhlistettiin 101-vuotiasta Suomea jo keskiviikkona 5.12. Opiskelijat olivat suunnitelleet ja toteuttaneet itsenäisyyspäivän juhlan itse. Juhlasali oli valaistu ja väritetty Suomen lipun värein. Tilaisuus oli Suomea ja kaksikielistä oppilaitosta kunnioittaen kaksikielinen.

Juhlassa esiintyi myös turkulaisia tähtiä, kuten konkari-imitaattori Janne Porkka, sekä räppäriuraansa vasta aloitteleva räppäri ÄsPee.  Konkariesiintyjä Janne Porkallekin esiintyminen paljastui olevan yksi hänen uransa haastavimmista, sillä ikähaarukka katsojissa oli melkoinen. Iskevien vitsien keksiminen oli imitaattorin mielestä haastavin osuus. ”Vaikeiden tilanteiden jälkeen on aina kumminkin hyvä huomata, että niistäkin selvitään”, Janne Porkka vinkkaa.

Kuvassa: Janne Porkka

TAIssa opiskelevan Räppäri ÄsPeen mielestä on hienoa, että on oma maa ja että sitä juhlitaan. Suomessa itsenäisyyspäivään on panostettu, ja räppäri tunnustaakin, että saattaa itsekin katsoa Linnanjuhlia sivusilmällä. Itsenäisyys merkitsee myös imitaattori Janne Porkalle paljon, sillä hän kertoo saavansa elää tyytyväisenä itsenäisessä Suomessa. ”Arvostan hyvinvointiyhteiskuntaa, sillä täällä kaikista pidetään huolta”, kertoo imitaattori Porkka.

Kuvassa: Räppäri ÄsPee

Juhlassa mieleenpainuvan juhlatervehdyksen toi ulkomailta Suomeen muuttanut, nuorisovaltuutettunakin tunnettu, Eric Vara Ocana. Juhlaohjelmaan kuului tietenkin myös koulutuspäällikön Olli Pietilän juhlapuhe, jossa hän kävi läpi Suomen ja suomalaisten menestystä erilaisilla aloilla.

Kuvassa: Olli Pietilä

Turun kauppaoppilaitoksen Tuki ry sponsoroi vuosittain kaupan alan opiskelijoita monin stipendein. Opiskelijoille jaettiin itsenäisyyspäivänä stipendejä esimerkillisen ja muitakin innostavan opiskeluasenteen perusteella. Jokaiselta luokalta ainakin yksi sai stipendin. Stipendien jako on odotettu tilaisuus joka vuosi, ja stipendiaatit saivatkin ansaitut aplodit.

Tilaisuus päättyi juhlalliseen Maamme-lauluun ja yhteiseen kahvittelutilaisuuteen sinivalkoisen kakun kera.

Teksti ja kuvat:
Viivi Kaikkonen
Fanny Johansson
LIIPS16YLB