Valinnanvaraa löytyy, sillä Turussa kaupungin 7 eri lukiota tarjoavat myös monia erityislinjoja, ja Turun ammatti-instituutissa on valittavana yli 20 perustutkintokoulutusta, joissa kaikissa on mahdollisuus kaksoistutkintoon.

Yhteishaku tehdään sähköisesti Opintopolussa (www.opintopolku.fi) tai paperisena Opetushallitukselle 19.2. – 12.3.2019. Mahdollisten pääsy- ja valintakokeiden tarkemmat tiedot löytyvät hakuoppaasta sekä koulujen sivuilta. Kevään yhteishaussa opiskelija voi esittää viisi hakutoivetta, jotka voivat olla joko ammatillisia oppilaitoksia tai lukioita. Tiedot yhteishaun valinnoista julkaistaan aikaisintaan 13.6. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 27.6. mennessä.

Turun lukiot tarjoavat valtakunnallisesti kilpailukykyisen valikoiman eri oppiaineiden kursseja, lukiodiplomeja ja kontakteja niin korkeakouluihin kuin yrityksiin. Lukioiden omaa kurssitarjontaa tukee koko ajan laajentuva lukiokoulutuksen yhteinen kurssitarjotin. Turun suomenkielisiin päivälukioihin otetaan vajaa 1100 uutta opiskelijaa. Lukiorakennukset ovat peruskorjattuja ja viimeisimmällä tekniikalla varustettuja. Turkulaisista lukioista valmistuneet ylioppilaat ovat arvosanoiltaan valtakunnallista huippua ja sijoittuvat hyvin jatko-opintoihin korkeakouluihin.

Turun ammatti-instituutissa on valittavana yli 20 eri tutkintoa ja useita eri opintopolkuja. Aloituspaikkoja on noin 1400. Turun ammatti-instituutissa voi valita ammatillisen koulutuksen ohella suoritettavaksi lukiotutkinnon, jolloin opiskelija saa valmistuessaan kaksoistutkinnon. Näiden lisäksi ammatti-instituutissa voi opintoihin yhdistää huippu-urheilun tai valita kansainvälisyyteen ja yrittäjyyteen tähtääviä opintoja. Valmistumisen jälkeen opiskelija on valmis siirtymään esimerkiksi työelämään tai jatkokouluttautumaan korkeakoulussa.

Lisätiedot:

Hakuopas 2019
www.turku.fi/yhteishaku/