Hostellihommiin eläköitynyt entinen Ruotsin-risteilijä S/S Bore kumautteli tyytyväisenä kylkiään, kun se pääsi muistelemaan vauhdikasta nuoruuttaan Amislaiva-tapahtumassa keskiviikkona 27.2. Iloiset amilaiset tungeksivat laivan kapoisilla käytävillä ja suunnistivat risteilyohjelma kädessään hauskuudesta toiseen. Risteilyjä oli kaksi: aamulähtö ja iltalähtö. Risteilyvieraiksi saatiin yhteensä viitisensataa TAIn opiskelijaa.

Café Navigaressa pelattiin bingoa, buffet´ssa nautittiin lounasta ja Kotkassa oli taidenäyttely sekä puuhaa jos jonkinlaista. Ankkurissa harjoiteltiin liikunnanohjaajaopiskelijoiden johdolla tanssiaskeleita. Boren museossa pääsi tutustumaan laivan historiaan ja tax freessa myytiin karkkia ja amishuppareita. Manoeuvre-baari oli auki ja moctailit maksuttomia. Baaritiskillä kävikin kuhina kuin laivan kulta-aikoina konsanaan. Ravintola- ja catering-alan opiskelijat sekoittivat drinksuja ammattilaisin ottein, ja nimikkodrinkit MojiTai, KirTai ja TaiTemple saivat kiitosta janoisilta asiakkailta.

Baltic Hall -salissa kisattiin TAIn karaokeherruudesta. Pienen ja asiaankuuluvan alkukainostelun jälkeen kisaan ilmoittautui kivasti laulajia. Sekä aamu- että iltalähdön paras esitys palkittiin. Voittajan valitsi arvovaltainen tuomaristo. Aamupäivän kisan voittaja, logistiikka-alan Matias Mansner ihastutti Hopeinen kuu -tulkinnallaan. Iltapäivän ykköseksi valittiin Uudenmaantien koulutalossa opiskeleva Oona Tammisto, joka lauloi Tauskin ikihitin Sinä vain.

Oona Tammisto

Amislaiva-tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Ideoinnista vastasi joukko opettajia ja opoja sekä opiskelijayhdistys Taika ry:n hallituksen väkeä. Itse tapahtuma oli monen ammattialan taidonnäyte.

Riemukkaan risteilyn jälkeen Bore-laiva saa hengähtää ja jatkaa kevyttä keinumistaan köysissään Aurajoen aalloilla. Kivaa oli, kiitos vieraille!