Turun ammatti-instituutissa on monipuolista osaamista. Yksi tällainen erikoisosaaja on Johanna Sinkkonen. Johanna on 35-vuotias turkulainen taiteilija ja tuleva levyseppähitsaaja. Hän on erikoistunut julkisiin tilataide- ja paikkasidonnaisiin teoksiin sekä suurikokoisiin sekatekniikkateoksiin. Johanna yhdistää työskentelyssään pelottomasti eri taiteen aloja, rikkoen näin taiteellaan maailmassa vallitsevia normeja. Tämä on yksi syy miksi hän hakeutui hitsauksen pariin Turun Ammatti-instituuttiin

-Olen aina ollut kiinnostunut puu- ja metallitöistä, mutten osannut aiemmin seurata tätä tunnetta. Kun mahdollisuus opetukseen aukesi viime vuonna, en ole katunut kertaakaan! Tämä vie mennessään, Sinkkonen kertoo.

Sinkkonen toteuttaa teoksensa luontoa ja ympäristöä vahingoittamatta, materiaaleja kierrättäen. Peltolassa tähän on mahdollisuus, sillä suuri osa materiaaleista on laivateollisuuden ylijäämää.

-Osa teoksistani on yhteiskunnallisesti hyvin kantaaottavia. Julkisessa taiteessa olen kuitenkin antanut itselleni luvan leikkiä ja etsiä kauniita ja hauskoja asioita ympäriltäni. Kuten näissä teoksissa, lähtökohta on uuden näkökulman löytäminen tuttuihin maisemiin ja asioihin, eikä piilomerkityksiä teoksista sen enempää löydy, Sinkkonen paljastaa.

Johanna jää odottamaan jos hänen taidettaan nähtäisiin vielä joskus vaikka Peltolan koulutalon aulassa.

Valokuvassa teokset:

(Inner City, 2018 |Seinäreliefi |Poltettu ja hitsattu teräs | 100cm x 50cm x ~ 30cm)

(Kurki, 2019 | Plasmaleikattu teräs ja vanhat kehykset | ~ 30cm x 20cm)