Jo kolmannen kerran Juhannuskukkulan datanomi- ja Uudenmaantien lähihoitajaopiskelijat järjestivät yhteisen opintonsa päätösseminaarin.

Seminaarin asiantuntijapuheenvuoron hyvinvointiteknologian merkityksestä piti yritysyhteistyökumppanimme Everon Oy:n edustaja Tommi Lunden. Oman esityksensä lisäksi hän ihasteli sitä, miten nuoret opiskelijamme rohkeasti ovat tarttuneet tekemiseen ja omalta osaltaan toteuttavat ja opiskelevat tänä päivänä niin tärkeää osaamista kuin hyvinvointiteknologia.

Poikkiammatilliset opiskelijaryhmät olivat elokuulta lähtien pohtineet hyvinvointiteknologian toteutuksessa huomioitavia eettisiä kysymyksiä ja suunnitelleet omia tuotoksiaan kuntouttavan hoitotyön toteutukseen. Yhteisen opinnon aikana opiskelijat tutustuivat myös aitoihin asiakastilanteisiin kuntouttavassa hoitotyössä ja pyysivät kehittämisideoita sekä kommentteja työelämän edustajilta tuotostensa eri kehitysvaiheissa.

Päätösseminaarissa vierailleet opiskelijaryhmät ja opettajat Juhannuskukkulalta sekä Uudenmaantieltä saivat kuulla tarkemmin idearikkaiden ja yhteistyössään rohkeiden opiskelijoiden kehittämistä sovelluksista muun muassa kommunikoinnin tukemiseen, lukutaidon harjaantumiseen, mielenterveyden ja sosiaalisten suhteiden edistämiseen sekä motoristen haasteiden harjaantumisen tueksi.