TAIblogi

Kuulumisia ja havaintoja Turun ammatti-instituutin arjesta! Kirjoittajina toimivat TAIn opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta.

Uusimmat blogipostaukset

Opettajat ennakoivat tulevaisuuden tuomia muutoksia

17.11.2022 13.53 - Kristiina Ojala
Turun ammatti-instituutissa on lähdetty kehittämään ennakointiosaamista ja ennakointikyvykkyyttä opettajille suunnatuissa työpajoissa.

ONK-hanke edistää jatkuvan haun opiskelijoiden kiinnittymistä opintoihin

2.11.2022 13.47 - Marika von Schöneman
Ravintola- ja cateringalan opiskelijat (vas.) Nelly Kagan, Eva Laur, tutor Sara Arvo, Viivi Kieleväinen, Saana Laaksonen ja Alex Karppinen opetusravintola Taitossa päivän päätteeksi.

Ohjauksen monet kasvot

28.9.2022 08.37 - Sari Iinattiniemi
Opiskelijalla on oikeus saada eri oppimisympäristöissä opetusta ja ohjausta sekä henkilökohtaista ja tarpeellista opinto-ohjausta (Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017, 61§). Uudistuvassa opiskeluhuoltolaissa korostuu opiskeluhuollon ohjauksen ja tuen lähipalvelut.

Opinnot alkavat, mitä eväitä tarvitaan?

6.9.2022 08.22 - Markku Hietanen
Sosiaalistamisessa opettaja siirtää toimialansa työ- ja tapakulttuuria uusille opiskelijoille. Näin ainakin tieteen termipankista poimittua viisautta hyödyntäen. Melko yksinkertainen juttu tuo sosiaalistaminen, vai mitä?

Maailman paras työelämäyhteistyö?

13.6.2022 13.12 - Mika Alhonkoski
Löytyykö Suomesta maailman paras työelämäyhteistyö osana ammatillista koulutusta? Tähän on helppo vastata: ei. Tätä on toki vaikea mitata, koska ympäristöt ja koulutusjärjestelmät ovat erilaiset. Aiheesta löytyy kuitenkin tutkittua ja analysoitua materiaalia.

Sivut