Jonathan Nurmi är Stryhnine och han är första årets datanomnstuderande vid den svenska enheten – Handel och data – vid Åbo yrkesinstut.

Jonathan Nurmi är Stryhnine och han är första årets datanomnstuderande vid den svenska enheten – Handel och data – vid Åbo yrkesinstut. Arton studerande vid institutet deltog i årets talangtävling, alltså AmisTALENTTI. De tävlande beatboxade, sjöng, dansade och uppförde stand up.

Upp på scenen steg ungdomar från alla skolhus och många olika utbildningslinjer. Publiken levde med och uppmuntrade de tävlande. Beatboxaren Jonathan Nurmi var överlägsen. Han kunde också ta sin publik.

På andra plats kom Saara Hugguini som studerar kläddesign på Aningaisbacken. Hon framförde Birdys låt Wings.

Tredjeplatsen gick till Sweety Pie Rahf. Hon framförde Celine Dions låt To Love You More.

Laura Sipponen som studerar till merkonom på finska på Klockringaregatan och Timo Riuttanen som studerar till närvårdare på Nylandsvägens skolhus fick domarnas hedersomnämnande.

De bästa i tävlingen har möjlighet att i april i Esbo delta i SakuStars-tävlingen / http://sakustars.fi

Tävlingen var ett bevis på mångas branschkunnande

Logistiken transporterade utrustning, byggnadssidan byggde scenen och de som studerar make-up och liknande fixade till de tävlandes utseende. De som studerar catering skötte om serveringen. Tutorstuderandena skötte om att dirigera trafiken och de uppträdandes välbefinnande. 4H-projektets företagskafé från Aningaisbacken serverade publiken som uppgick till cirka trehundra.

De tävlande bedömdes av en kunnig jury:

Musikern och programchefen Pietu Sepponen, modersmålsläraren och den kulturella mångsysslaren Johanna Jernberg, studerandeprästen och multibegåvningen Atte Airaksinen, fd. studeranden vid yrkesinstitutet och musikern Daniel Lindvall och utbildningschefen och musikern Teuvo Aho.