Get the Deal är en tävling för andra stadiets studerande i Åbo och Åboland. Åbo yrkesinstituts lag bestod av Essi Korvenniemi, Niklas Haverinen, Nico Pesu och Tobias Karlsson.

Deltagarna och juryn i Get the Deal 2016

Get the Deal är en tävling för andra stadiets studerande i Åbo och Åboland. I år deltog också S:t Eriksgymnasium från Stockholm.

Tävlingen går i korthet ut på att ett antal företag ger riktiga case åt de deltagande grupperna  som de under ett veckoslut ska lösa. Veckan därpå ordnas en final där deltagarna får presentera sina tävlingsbidrag.    

Förra helgen deltog 23 studerande från sex olika skolor.  Åbo yrkesinstituts lag bestod av Essi Korvenniemi, Niklas Haverinen, Nico Pesu och Tobias Karlsson. Deras uppgift gick ut på att hjälpa företaget Agentur Tur-Pex med att marknadsföra deras nätbutik som säljer italienskt kaffe.

Grupperna presenterade sina idéer igår och vinsten gick till Katedralskolan i Åbo . Deras uppdrag var att försöka komma på nya målgrupper för trädgårdsföretaget Plantui. Priset är ett stipendium på 1 000 euro. Pargas svenska gymnasium kom på en andra plats och Åbo yrkesinstituts grupp blev trea.