Digituki

Tilaa Digituki:

Digituki tiimiin liittyminen:

 1. Paina ensin Tiimit-painiketta vasemmasta yläreunasta.
 2. Tiketin teko omaan Digitukeesi vaatii ensin liittymistäsi oman koulutalosi Digituki-ryhmään. Riippuen Teams-näkymästäsi, joudut ensin painamaan joko vasemmasta alanurkasta, tai oikeasta ylänurkasta Liity tiimiin tai luo tiimi -painiketta. 
 3. Tämän jälkeen oikeaan yläkulmaan aukeaa Hae tiimejä -hakukenttä, johon sinun tulee kirjoittaa Digituki ja paina Enter. 
 4. Eteesi aukeaa eri koulutalojen Digituki-tiimit, valitse näistä omasi viemällä hiiren kursori sen päälle ja paina ilmestyvää Liity tiimiin -painiketta.

Tiketin teko Digitukeen:

 1. Paina ensin Tiimit-painiketta vasemmasta yläreunasta. 
 2. Paina sen jälkeen oman koulutalosi Digitukea, johon haluat tikettisi tulevan.
 3. Paina sitten ruudun yläreunasta Tilaa Digituki (Oma koulutalosi nimi). ´
 4. Paina + Lisää tehtävä, jonka jälkeen anna tehtävälle otsikko eli nimi, joka kuvaa tehtävää tarkasti. Anna sille myös päivämäärä, johon mennessä työn tulisi olla valmis. Lisää vielä tilaajan tai yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero, johon voi olla yhteyksissä puhelimitse, jos tarve niin vaatii.

Tarvitsetko digitukea? Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat voivat auttaa!

Opiskelijoiden apua on tarjolla kaikkiin tietotekniikan perustehtäviin: 

 • palveluiden- ja laitteiden käyttöönotto ja päivittäinen käyttö (esim. Chromebook-koneiden käyttö, Office365 ongelmat)
 • etäyhteysohjelmien ja verkkopalveluiden käyttö
 • tietoteknistä perusosaamista vaativat asiakaspalvelutehtävät
 • Digituki auttaa myös etäpalveluna

Työtehtävissä opiskelijat voivat toimia yksin tai pareittain. Heidän taustastaan riippuen palvelukieli voi olla muukin kuin suomi, esimerkiksi eesti, englanti, ruotsi tai venäjä.

Lisäksi meillä on opiskelijoita, jotka voivat osallistua syvempää osaamista vaativiin projekteihin ja työtehtäviin. Tällaisia tehtäviä voivat olla esimerkiksi: 

 • yhdistysten verkkosivujen muokkaaminen tai verkkosivujen perustaminen
 • laitetuki- ja neuvontapalvelut
 • tietoverkkoihin liittyvät työtehtävät
 • työasema- ja palvelin ympäristön asennukset ja ylläpito 
 • ohjelmointityöt

Digituki on tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden tarjoama palvelu IT-ongelmissa koulutalojen opiskelijoille ja opettajille. Digituessa työskentely kuuluu osana opiskelijoiden opintoihin. Eri suuntautumisaloilla olevat opiskelijat pystyvät tarjoamaan apua hyvin monenlaisissa IT-ongelmissa.

Digitukea on tarjolla kaikissa koulutaloissa. Tarjoamme digitukipalvelua myös yrityksille ja yhdistyksille opiskelijoiden työelämässä oppimisen jaksoihin liittyen.

Lisätietoa: