Taitaja9 Varsinais-Suomen aluekilpailu

Taitaja9 Varsinais-Suomen aluekilpailu järjestetään Loimaalla marraskuussa 2022.

Taitaja9 on hyväntuulinen ja reipas kädentaitokilpailu, joka tempaa mukaansa niin 7.–9. -luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Vauhdikas tapahtuma on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisalla halutaan innostavalla tavalla nostaa kädentaitoa vaativien alojen, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden, tuntemusta. Samalla pyritään kasvattamaan ammatillisen koulutuksen vetovoimaa sekä tehostamaan paikallista yhteistyötä peruskoulujen, ammattioppilaitosten ja yritysten välillä.

Taitaja9-joukkueet ovat kolmen hengen sekajoukkueita.  Kilpailuissa nopeus ratkaisee ja työsuorituksen oikeellisuus. Kilpailujen tehtävät voivat olla esim. linnunpöntön rakentamista, renkaanvaihtoa, painopisteen määrittämistä tai napinompelua. Yhteistä kaikille tehtäville on, että ne tehdään käsin ja tekeminen vaatii näppäryyttä ja vähän oivallustakin.

Kilpailussa on kolme vaihetta

  1. Paikalliskilpailut, joista parhaiten menestyneet joukkueet jatkavat oman alueensa aluekilpailuun.
  2. Aluekilpailut
  3. Finaali, joka järjestetään valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä.
Varsinais-Suomen alueella järjestetään syksyllä paikalliskilpailuja Turussa, Raisiossa, Uudessakaupungissa, Loimaalla ja Liedossa ja Paraisilla.
 
Eri puolilla Suomea järjestetään yhteensä 12 aluekilpailua. Varsinais-Suomen aluekilpailu marraskuussa on yksi niistä. Aluefinaaliin osallistuu yhteensä 36 joukkuetta eri puolilta Varsinais-Suomea.
 
Aluekilpailusta kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa finaaliin, joka pidetään Taitaja-kilpailujen yhteydessä toukokuussa. Finaaliin saapuu joukkueita ympäri Suomea. Koko maan paras joukkue voittaa itselleen 800 €/kilpailija. Finaaliin pääsee yhteensä 36 joukkuetta Suomen aluekilpailuista.

Palkinnot

Taitaja9-aluekilpailussa on hienot palkinnot.

Voittajajoukkue saa kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa sekä muisto pokaalin, joka jää koululle. Jokainen kisaan osallistunut saa myös kunniakirjan.

Kahdeksan parasta joukkuetta saavat palkinnoksi tietysti myös ikimuistoisen matkan Taitaja-kilpailuihin.
Tämän lisäksi nämä kahdeksan joukkuetta tapaavat vielä yhdessä ennen Taitaja-matkaa valmennuspäivän  merkeissä maaliskuussa. Tämän päivän järjestävät Taitaja9-aluetoimikunnan jäsenet.

Taitaja9

Taitaja9-kilpailu on Skills Finland ry:n ammattitaitokilpailuperheeseen kuuluva tiimikilpailu. Skills-ammattitaitokilpailujen tarkoituksena on osaltaan kohottaa ammatillisten oppilaitosten vetovoimaisuutta. Kilpailutoiminnan avulla saadaan peruskoulujen taitoaineiden opettajat sekä opinto-ohjaajat mukaan yhteistyöhön ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuuden parantamiseksi. 
 
 
Asiasanat: