Välinehuoltaja, välinehuoltoalan perustutkinto, 10.8.2021 alkaen, päiväkoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Haku on avoinna 3.2.-2.5.2021. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Osa hakeutujista kutsutaan etänä järjestettävään haastatteluun. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: välinehuoltaja

Koulutuksen esite: Välinehuoltaja 2021S (pdf)

Huomioitavaa

  • Jos olet päättämässä peruskoulua, hae ensisijaisesti yhteishaussa tähän koulutukseen. Yhteishaku 23.2.-23.3.2021 osoitteessa opintopolku.fi.
  • Jos taas olet työtön tai työttömyysuhan alainen, jolla on TE-toimiston toteama koulutustarve, hae 7.6.2021 mennessä osoitteessa koulutukset.te-palvelut.fi.

”Laatu – Puhtaus – Aseptiikka”. Haluatko itsenäisen työn jatkuvasti kehittyvässä välinehuoltotyössä sairaalassa ja hammashuollossa? Välinehuoltaja huolehtii sairaanhoidossa käytettävien välineiden ja laitteiden puhdistuksesta, desinfioinnista, toimintakunnosta, pakkaamisesta ja steriloinnista. Työ vaatii järjestelykykyä sekä erityistä huolellisuutta ja pikkutarkkuutta. Välinehuoltajia työskentelee mm. sairaaloiden ja terveyskeskusten välinehuoltokeskuksissa, leikkaussaleissa, laboratorioissa, yksityisillä lääkäriasemilla, lääketehtaiden välinehuoltoyksiköissä sekä elintarvikelaboratorioissa.

Sisältö

Koulutus pohjautuu välinehuoltoalan perustutkinnon perusteisiin. Valinnaisuus mahdollistaa erilaiset opintopolut, joissa voi painottua esimerkiksi välinehuoltoon suun terveydenhuollossa tai välinehuoltoon toimenpideyksiköissä. Tutkinnon osien muutoksia valmistellaan Opetushallituksessa, ja ne voivat muuttua 1.8.2021.

Kesto ja toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Lähiopetus toteutetaan päiväkoulutuksena. Koulutuksen kesto noin 2 - 3 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Tuki- ja liikuntaelinsairaudet tai ihoallergiat saattavat olla rajoitteita.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee mm. tietokoneen, oppikirjojen ja työpuvun hankkimisesta. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Ruiskatu 8, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

  • Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, joka toteutetaan etänä Teamsin kautta viikoilla 19-20.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Tarja Erkkilä-Ojala, puh. 040 184 3439 tai  tarja.erkkila-ojala@turku.fi
Opinto-ohjaaja Susanna Talvitie, puh. 040 186 2547 tai susanna.talvitie@turku.fi