Lähihoitaja, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala, 19.9.2022 alkaen, työvoimakoulutus

Hakuaika päättyy 8.8.2022.

Valmistu lähihoitajaksi opiskelemalla uudella, työpainotteisella tavalla!

Koulutuksen osaamisala on ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala. Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

Koulutuksen kesto on noin kaksi lukuvuotta. 

Tietopuolinen opetus toteutetaan oppitunneilla opiskellen viikko kerrallaan ja opittuja asioita mennään harjoittelemaan suoraan lähihoitajan tehtäviin työpaikoille jo heti seuraavaksi viikoksi. Oppitunneilla opiskelu ja käytännön harjoittelu vuorottelevat samalla tavoin viikko-viikko-toteutuksella läpi koko tutkinnon. Työpaikoilla tehtävät viikot muodostuvat aamu- ja iltavuoroista maanantaista perjantaihin.

Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä. Opinnot sisältävät myös etäopiskelua. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan työvuorojen mukaisesti.

Valintaperusteet

  • Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.
  • Osallistuminen haastatteluun ja hyväksytty tulos valintatesteistä
  • Soveltuvuus alalle: Opinnoissa ja ammatissa vaadittava terveydentila ja toimintakyky (SORA)
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta työttömyysetuutta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti
Ruiskadun kampus, sosiaali- ja terveysala
Ruiskatu 8, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus TE-toimiston sivuilla.

Hakuaika päättyy 8.8.2022. Koulutukseen haetaan Työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivujen kautta. Koulutuksen hakunumero on 706166.

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista

  • Jos olet ollut alaan liittyvässä työharjoittelussa/ työelämävalmennuksessa tai työkokeilussa, muista mainita se erikseen hakemuksessa.
  • Kurssihakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. työ- tai muu koulutuspaikka).
  • Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka pidetään erikseen ilmoitettavana ajankohtana.
  • Seuraa valintojen etenemistä TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelun kautta

Kysy lisätietoja

Vastuuopettaja Katri Haaramäki
Tiimivastaava Maria Kumpuoja

Koulutuksen esite: Lähihoitaja, ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen, työvoimakoulutus