Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Koulutukseen on jatkuva haku.

Tarvitsetko lisää osaamista mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden parissa työskentelyyn? Toimitko sosiaali-, terveys- tai kasvatusalalla ja tapaat työssäsi mielenterveys- ja päihdeasiakkaita? Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto vastaa tähän tarpeeseen.

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon suorittaneen työ on asiakkaiden sekä heidän lähi- ja läheisverkostojensa kanssa tehtävää ehkäisevää, kuntouttavaa, hoidollista, toipumista edistävää, haittoja vähentävää tai asumispalveluja tukevaa mielenterveys- ja päihdetyötä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

Aloitus sopimuksen mukaan. Koulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta ja sen voi suorittaa työn ohella. Lähiopetusta noin 2 päivänä kuukaudessa oppilaitoksen toimintavuoden aikana. Lisäksi etäopiskelua sekä työelämässä oppimista.

Valintaperusteet

  • Jos sinulla ei ole alan työpaikkaa, sitoudut hankkimaan työelämässä oppimispaikan.
  • Sinulla on suoritettuna sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan tutkinto sekä työkokemusta ja/tai työpaikka koulutustaan vastaavalla alalla
  • Soveltuvuus alalle: mm. fyysinen ja psyykkinen terveys (SORA-lainsäädäntö)
  • Motivaatio: aktiivinen ote opiskeluun ja oma-aloitteisuus
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutuksen hinta on 300 euroa.  Koulutus on maksutonta työttömille ja työttömyysuhan alaisille, jos opinnot alkavat vuoden 2021 aikana.

Opiskelija hankkii itse tarvittavan oppimateriaalin. Opiskelu voidaan suunnitella joko sivu-  tai päätoimiseksi. Päätoimiseen opiskeluun voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Ruiskatu 8, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintokoulutukseen Wilmassa.

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun. Katso lisätietoja hakeutumisesta. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella. Turun oppisopimustoimisto ohjaa eteenpäin.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Pakollinen valintahaastattelu järjestetään erikseen ilmoitettavana ajankohtana, haastatteluun lähetetään erillinen kutsu.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Lehtori Ulla Siponen, puh. 044 907 3783 tai ulla.siponen@turku.fi

Koulutuksen esite: Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto (pdf)