Liikuntaneuvoja, liikunnanohjauksen perustutkinto, 1/2022 alkaen

Hakuaika päättyy 7.11.2021.

Suomen Urheiluopisto ja Turun ammatti-instituutti järjestävät yhteistyössä liikunnanohjauksen perustutkintokoulutusta Turun seudulla asuville.

Tavoitteena on kouluttaa liikunnanohjauksen perustutkinnon suorittaneita liikuntaneuvojia Turun seudun liikunta- ja vapaa-aikatoimen, yksityisen palvelusektorin sekä liikuntajärjestöjen tarpeisiin.

Sisältö

Koulutus pohjautuu liikunnanohjauksen perustutkinnon perusteisiin, valittavissa on joko valmennuksen ja seuratoiminnan osaamisala tai terveyttä edistävän liikuntaneuvonnan osaamisala.

Kesto ja toteutus

  • Koulutus alkaa tammikuussa 2022.
  • Koulutuksen kesto noin 2,5 vuotta.

Koulutus koostuu lähiopetuksesta sekä työelämässä oppimisesta, jonka merkitys korostuu opintojen edetessä. Opetus järjestetään pääsääntöisesti Turun ammatti-instituutissa, minkä lisäksi muutamia lähijaksoja toteutetaan Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Vierumäellä toteutettavien lähijaksojen aikana opiskelijoille on järjestetty maksuton majoitus, ruokailu ja liikuntatilojen käyttö.

Työelämässä oppiminen tapahtuu pääosin Turun seudun työpaikkaverkostossa, kuten alueen urheiluseuroissa, liikuntajärjestöissä, kuntien liikunta-, vapaa-aika- ja sivistystoimessa tai yksityisissä yrityksissä.

Opiskelijavalinta

Koulutus on tarkoitettu lukion tai toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneille.

Liikunnanohjauksen perustutkintoon opiskelijavalinta tehdään pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella. Pääsy- ja soveltuvuuskokeista hakija voi saada 0-10 pistettä.

Pisteet tulevat seuraavista osioista:

  • 0-4 p. liikunnallisuus
  • 0-6 p. vuorovaikutus, itsensä ilmaisu ja opiskeluvalmiudet

Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

Liikunnanohjauksen perustutkintoon liittyy hakijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia. Tutustu vaatimuksiin tästä linkistä ennen hakeutumista.

Hae verkossa

Hakuaika päättyy 7.11.2021. Haku tapahtuu Suomen Urheiluopiston kautta. Lisätietoja koulutuksesta sekä sähköinen hakulomake löytyvät osoitteesta vierumaki.fi/koulutukset.

Lisätietoja koulutuksesta

Turun ammatti-instituutti
Opettaja Jarkko Hiltunen, puh. 044 907 3753 tai jarkko.hiltunen@turku.fi

Suomen Urheiluopisto
Opettaja Jaakko Lattu, puh. 044 347 8830 tai  jaakko.lattu@vierumaki.fi