Kampaajapalvelut-lyhytkoulutus, 14.8.2023-22.12.2023, iltakoulutus ja oppisopimus

Haku auki 28.5.2023 asti.

Kampaajapalveluissa saat ammattitaitoa leikata asiakkaiden hiuksia kampaajatekniikoilla sekä ammattitaitoa tehdä kampauksia erilaisilla tekniikoilla, mm. letittämällä, kihartamalla ja suoristamalla, sekä fööniä käyttäen.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon osa kampaajapalvelut (25 osp). Tutkinnon osan suorittamisen jälkeen on mahdollista hakeutua suorittamaan koko hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoa (kampaaja- tai parturityön osaamisala).

Kesto ja toteutus

 • Koulutuksen kesto on noin 5 kk tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
 • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista.
 • Lähiopetusta on maanantai-, tiistai- ja keskiviikko-iltaisin klo 16-21
 • Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella.

Valintaperusteet

 • Koulutus on tarkoitettu kaikille hius- ja kauneuden hoitoalasta kiinnostuneille. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa tai työelämässä oppimisen paikkaa.
 • Soveltuvuus alalle: Soveltuu henkilöille, jotka haluavat työskennellä hius- ja kauneudenhoitoalalla asiakaspalvelussa.
 • Motivaatio
 • Koulutuksen tarve
 • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee omista tarvikkeista, työvälineistä (mm. harjoituspäät, pientyövälineet, fööni ja muotoiluraudat) ja työasusta (essu) yhteensä noin 300-500 €.

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Kysy TE-toimistosta lyhytkestoisten opintojen suorittamisesta työttömyysetuudella.

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Haku auki 28.5.2023 asti. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen ja -haastatteluun.

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Lisätietoja Turun oppisopimustoimistolta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

 • Pakollinen valintatilaisuus pidetään 6.6.2023 klo 9-10 etänä TEAMSin välityksellä. Saat erillisen kutsun sähköpostiisi. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
 • Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Valintahaastattelut pidetään 7.6.2023 TEAMSin välityksellä tai Aninkaisten koulutalolla. HUOM! Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, haastattelu pidetään koulutalolla, ja se sisältää suomen kielen ja matematikkan testit. Saat erillisen kutsun sähköpostiisi. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
 • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Kysy lisätietoja

Tiimivastaava Laura Lindholm
Opinto-ohjaaja Sari Barck