Autokorimestari, ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto, 1.2.2021 alkaen oppisopimuskoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Lisätietoja Turun oppisopimustoimistosta.  Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Koulutuksen esite: Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto (pdf)

Onko sinulla jo 5 vuoden työkokemus korinkorjaajana? Haluatko lisätä osaamistasi? Haluatko suorittaa autokorimestarin tutkinnon?

Ajoneuvoalan autokorimestarin tutkinnon suorittaneena osaat toimia itsenäisesti, huolellisesti ja ammattitaitoisesti vauriokorjaamon työtehtävissä. Osaat tehdä vahinkotarkastuksen ja vahinkolaskelman sekä suunnitella vauriokorjausprosessin. Tunnet työssäsi tarvittavat ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Osaat suunnitella, organisoida ja kehittää oman vastuualueesi toimintaa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti ottamalla huomioon myös työturvallisuus- ja ympäristömääräykset.

Sisältö

Koulutus pohjautuu ajoneuvoalan erikoisammattitutkinnon perusteisiin, vauriokorjauksen osaamisalaan.

Kesto ja toteutus

Koulutus alkaa 1.2.2021. Koulutuksen kesto 1 - 1,5 vuotta oman opintopolun mukaisesti. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Työskentelet koulutusajan työntekijänä autokorjaamolla. Opiskeluun sisältyy n. kaksi opiskelupäivää kuukaudessa, jotka toteutetaan lähiopetuksena koululla, etäopetuksena verkossa tai itse suoritettavina etätehtävinä. Koulutuksen toteutuksessa huomioidaan osaamisesi ja työkokemuksesi.

Kevään 2021 lähipäivät vahvistetaan ennen koulutuksen alkua.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Hamppukatu 2, Turku

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Ossi Rostén, puh. 040 620 5624 tai ossi.rosten@turku.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta

Koulutustarkastaja Jarmo Matala-aho, puh. 044 907 3895 tai jarmo.matala-aho@turku.fi

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30