Ammattistartti, ohjaava koulutus nuorille, 16.8.2021 alkaen, työvoimakoulutus

Hakuaika päättyy 3.6.2021

Valmennuksella tuetaan ja ohjataan opiskelijaa ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkiyttämisessä, ammatilliseen koulutukseen hakeutumisessa ja työelämävalmiuksien kehittämisessä.

Sisältö ja toteutus

Koulutuksen aikana suoritetaan ammatillisen perustutkinnon yhteisiä tutkinnonosan osia.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä koulukokeilut henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.  Lähiopetusta arkisin klo 8-17 välillä. Alkujakson (17 päivää) aikana opiskellaan mm. matematiikkaa, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, sekä suoritetaan ammatillisen perustutkinnon yhteinen tutkinnon osa yhteiskunnassa ja kansalaisena toimiminen. Ohjatun työskentelyn (12 päivää) aikana käydään koulukokeilu 2-3 koulutusalalta tai työelämäjakso. Syventävän jakson (50 päivää) aikana suoritetaan mm. yhteiset tutkinnon osat kestävä kehitys ja toiminta digitaalisessa ympäristössä. Lisäksi suoritetaan työelämäkortit (hygienia-, työturva-, tulityö) opiskelijan tavoitteiden mukaan. Päätösjakso kestää 5 päivää, jolloin tehdään yhteenveto sekä jatkosuunnitelmat. Koulutuksen yhteenlaskettu kesto on noin 4 kuukautta.

Valintaperusteet

  • Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti vailla toisen asteen tutkintoa oleville 18-29 vuotiaille työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.
  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Hinta

Koulutus on maksutonta ja opiskelu on päätoimista. Jos opiskelija suorittaa työelämän lupa- ja korttikoulutuksia, opiskelijan maksettavaksi jää viranomaismaksut (n. 10-20 €/kortti).

Paikka

Turun ammatti-instituutti
Lemminkäisenkatu 14-18 C ja Aninkaistenkatu 5, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus TE-toimiston sivuilla.

Hakuaika päättyy 3.6.2021. Koulutukseen haetaan Työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivujen kautta. Koulutuksen hakunumero on 699322.

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista

  • Kurssihakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. työ- tai muu koulutuspaikka).
  • Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka pidetään 15.6.2021
  • Seuraa valintojen etenemistä te-palvelujen Oma asiointi-verkkopalvelun kautta.

Koulutusneuvonta, puh. 02 9502 0702

Lisätietoja koulutuksesta

Valmentavan koulutuksen tiimivastaava Vesa Impola, puh. 040 707 9722 tai vesa.impola@turku.fi

Koulutuksen esite: Ammattistartti (pdf)