Lounaskokki, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osia 26.9.2022 alkaen, päiväkoulutus

Hakuaika loppuu 1.8.2022.

Koulutuksen tavoite on, että opiskelija pystyy työskentelemään ravintolan, henkilöstöravintolan tai muussa keittiössä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osat ravitsemispalveluissa toimiminen ja lounasruokien valmistus.

Opinnot sisältävät esimerkiksi seuraavia asioita:

  • hygieniapassi
  • raaka-ainetietous
  • lounasruokien valmistus ja leipominen
  • astiahuolto
  • asiakaspalvelu
  • kassatoiminnot
  • keskeiset erityisruokavaliot
  • taloudellinen toiminta
  • työyhteisötaidot

Kesto ja toteutus

Koulutuksen kesto noin 7 kuukautta. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Jos opiskelija löytää työelämässä oppimisen aikana oppisopimustyöpaikan, hän voi jatkaa opiskelua oppisopimuksella.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Soveltuvuus asiakaspalveluun ja tiimityöhön. Valmiudet valmistaa ja tarjoilla ruokalajeja ja aterioita sekä juomia hygienia- ja laatuvaatimusten sekä työpaikan toimintaohjeiden mukaisesti.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 11.8.2022. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Mikäli olet työtön tai työttömyysuhan alainen hakija, hae koulutukseen Työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivuilta: https://koulutukset.te-palvelut.fi

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

Osa hakijoista kutsutaan sähköpostitse haastatteluun, jotka pidetään elokuussa 2022. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostitse. Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@edu.turku.fi

Koulutuksen esite: Lounaskokki (pdf)