Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon osa, 16.3.2023 alkaen, oppisopimus

"Siivouslaadun ja hygieniakäytäntäjen parantamisella voidaan saada merkittäviä etuja lasten sairastavuuteen ja yhteiskunnallisesti tärkeitä vaikutuksia sairauspoissaoloihin."
-Saihinoja Marko 2017, Päiväkotien hygieniaselvitys

Koulutus antaa sinulle mahdollisuuden laajentaa omaa ammatillista osaamistasi ja tarjoaa uusia näkökulmia päivittäiseen työhön. Koulutuksen myötä pystyt hoitamaan palvelusopimukseen kuuluvia työtehtäviä entistä laadukkaammin ja terveysturvallisemmin oppilaitos- ja päiväkotiryhmissä.

Koulutuksen teemoja ovat mm. työtapahygienia, hygieeninen tekstiilihuolto, mikrokuidut siivouksessa sekä tarkoituksenmukaiset ja turvalliset puhdistusmenetelmät, -aineet ja -välineet. Koulutuksessa saat myös tietoa nykyaikaisista pintamateriaaleista ja niiden hoidoista.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon osa Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut (30osp). Tutustu tutkinnon osaan tarkemmin osoitteessa eperusteet.opintopolku.fi.

Kesto ja toteutus

Koulutus toteutetaan 5 iltapäivän lähiopetuksena oman työn ohessa ja tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset osoitetaan näytössä aidossa työympäristössä, omalla työpaikalla. Tutkinnon osan suorittajalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tarkistetaan mm. opiskelijan ajantasainen EA1 ja työturvallisuus -osaaminen (kuuluvat tutkinnon osan vaateisiin). Koulutus toteutetaan kevään 2023 aikana.

Lähiopetuksen alustava ohjelma (klo 16-19):
1.    iltapäivä: Työtapahygienia, hygieeninen tekstiilihuolto
2.    iltapäivä: mikrokuidut siivouksessa, puhtauden mittausmenetelmät
3.    iltapäivä: tarkoituksenmukaiset ja turvalliset puhdistusmenetelmät, -aineet ja -välineet
4.    iltapäivä: nykyaikaiset pintamateriaalit
5.    iltapäivä: siivouskoneet ja työergonomia

Erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti EA1 ja työturvallisuus -osaamisen hankkiminen ja korttien suorittaminen

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Lisätietoja Turun oppisopimustoimistolta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Koulutustarkastaja Terhi Solmula
050 590 7928
terhi.solmula@turku.fi

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Elina Junnila

Koulutuksen esite: Kehitä itseäsi puhtausalan ammattilaisena (pdf)