Turvallisuusvalvoja, turvallisuusalan perustutkinto, 15.8.2022 alkaen, monimuoto- tai oppisopimuskoulutus

Koulutukseen on jatkuva haku.

Turvallisuus on läsnä aina ja kaikkialla. Turvallisuusalan perusopinnoilla mahdollistat itsellesi laaja-alaisen työllistymis- ja jatkokoulutusmahdollisuuden. Alan työtilanne on hyvä ja ala monipuolistuu etenkin turvallisuustekniikan kehittyessä ja monipuolistuessa. Työtä tehdään ihmisten parissa ja uuden oppiminen on jatkuvaa.

Esimerkkeinä työtehtävistä ovat yksityisen turvallisuusalan työt vartijana, järjestyksenvalvojana ja tekniikkaan erikoistuneena turvasuojaajana.

Ota siis ensimmäinen askel kohti elinikäistä oppimista laajalla ja monialaisella turvallisuusalalla!

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko turvallisuusalan perustutkinto. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

Koulutus kestää noin 2-3 vuotta riippuen osaamisestasi ja ennen kaikkea omasta aktiivisuudestasi. Osaatko siis ottaa vastuun omasta tekemisestäsi tekojen tasolla? Opinnot toteutamme monimuotokoulutuksena. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tavoite on oppiminen työelämässä, jotta pääset soveltamaan osaamistasi. Tarvittaessa autamme työkohteiden hankinnassa ja nykyinen työelämäosaamisesi toimii erinomaisen hyvänä lähtökohtana!

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Terveydentilavaatimukset turvallisuusalalla.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Turvallisuusalan jatkuvan haun opiskelupaikka soveltuu parhaiten työssä käyvälle. Työpaikan ei tarvitse olla turvallisuusalalla. Iso etu hakijalle on sellainen tilanne, jossa työnantaja haluaa joitakin oman yrityksen turvallisuussuunnitelmia päivitettävän.

Turvallisuusalalla toiminta perustuu aina lakiin. Sen teksti on usein kielellisesti haastavaa ja lisäksi tietyt koulutukset on pakko opettaa suomen tai ruotsin kielisinä (esim. vartija ja järjestyksenvalvoja). Suomen kielen taito korostuu alalle kouluttautumisessa.

Toteutusmallimme laaja-alaiset valintamahdollisuudet edellyttävät tekemisen tasolla olevaa kykyä ja halua itsenäiseen työskentelyyn!

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on maksutonta. Hankit itse tarvittavan oppimateriaalin ja kuluja voi tulla erilaisista korttimaksuista (esim. hygieniapassi, työturvallisuuskortti ja tulityökortti).

Opiskelu voi olla päätoimista, joten siihen voit hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Kukkulakuja 3, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus turvallisuusvalvojan koulutukseen Wilmassa.

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun sekä mahdolliseen valintatestiin. Voit myös osallistua koulutukseen solmimalla oppisopimuksen.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Haastattelut ja mahdolliset valintatestit pidetään Juhannuskukkulan koulutalolla. Tilaisuuteen lähetetään kutsu sähköpostilla.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Tiimivastaava Markku Hietanen

Koulutuksen esite: Turvallisuusvalvoja (pdf)