Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala, 6.9.2023 alkaen, omaehtoinen ja oppisopimus

Haku on auki 13.5.2023 asti.

Taloushallinnon osaamisala antaa valmiuksia toimia yrityksen taloushallinnon tehtävissä. Koulutuksen myötä sinulla on osaamista kirjanpidosta, laskutuksen ja reskontran hoitamisesta sekä palkanlaskennasta. Osaat käyttää taloushallinnon työvälineohjelmia ja osaat tuottaa talousinformaatiota yrityksen johdon tarpeisiin. Koulutus antaa valmiuksia myös tilinpäätöksen laadintaan ja veroilmoituksen tekoon.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Tutkinnon osat, joista suoritetaan kolme:

 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen,
 • Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen,
 • Reskontran hoitaminen,
 • Palkanlaskennan hoitaminen,
 • Tilinpäätös ja verotus,
 • Kannattavuuslaskenta ja budjetointi,
 • Taloushallinnon neuvontatehtävissä toimiminen. 

Kesto ja toteutus

Syksyn koulutus alkaa keskiviikkona 6.9.2023. Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 1 vuosi. Kesto määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lähipäivinä hankitaan osaamista käytännönläheisillä kirjanpitoon ja palkanlaskentaan liittyvillä harjoituksilla. Opit käyttämään taloushallinnon sovellusohjelmia ja opit laatimaan tilinpäätöksen. Etäluennoilla käydään käytännönläheisesti läpi verotuksen hoitamiseen liittyviä asioita ja yrityksen talouden suunnittelua.

Koulutus sisältää 2 lähipäivää kuukaudessa. Lähipäivä on keskiviikko ja opetuspäivän kesto on klo 8.00-14.30. Lisäksi etäopiskelua keskiviikkoisin klo 14.00-16.00 (Teams-verkkoluennot). Muina aikoina opiskelu tapahtuu ohjattuna opiskeluna henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Tutkinnossa vaadittu ammattitaito osoitetaan omaan työpaikkaan tai koulutussopimuspaikkaan liittyvillä näytöillä.

Opiskelu tapahtuu oppisopimuksella tai omaehtoisena. Omaehtoinen opiskelu on päätoimista ja opiskelija hankkii koulutuksen aikana koulutussopimuspaikan, jossa hän voi suorittaa tutkintoon liittyvät näytöt. 

Koulutustarjonta kevät 2023

Lähiopetus 9.1.-16.3.2023 (1-2 krt/viikko) klo 16.30-20.30

 • Palkanlaskenta käytännössä (teoriaa ja harjoituksia)

Verkkoluennot 11.1.-15.3.2023 keskiviikkoisin klo 14-16

 • Tilinpäätöksen ja veroilmoituksen laatiminen, Tilinpäätösanalyysi

Lähiopetus 3.4.-5.5.2023 (1 ilta/viikko) klo 16.30-20.30

 • Taulukkolaskentaohjelman käyttö

Verkkoluennot 22.3.-24.5.2023 keskiviikkoisin klo 14-16

 • Budjetointi ja talouden seuranta, Kustannuslaskenta ja hinnoittelu

SYKSY 2023

Lähiopetus ja verkkoluennot: Kirjanpidon hoitaminen ja arvonlisäverotus

Valintaperusteet

Koulutus on suunniteltu aikuisille. Sinulla voi olla aikaisempaa työkokemusta taloushallinnon työtehtävistä tai haluat suuntautua taloushallinnon työtehtäviin.

 • Soveltuvuus alalle: Taloushallinnon tehtävät edellyttävät numerotarkkuutta ja huolellisuutta. Taloushallinnon tehtävissä pitää olla myös hyvät vuorovaikutustaidot, koska työtehtäviin kuuluu sisäisten tai ulkoisten asiakkaiden palvelua. 
 • Motivaatio: Kiinnostus taloushallinnon työtehtäviin ja opiskelun mahdollistava elämäntilanne.
 • Koulutuksen tarve: Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edistää henkilön työllistymistä ja/tai edistää henkilön työuraa.
 • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito (suullinen ja kirjallinen), sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Omaehtoinen koulutus maksaa opiskelijalle 300 euroa.  Koulutus on maksutonta työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Opiskelu voi olla päätoimista, jolloin opiskeluun voi hakea tukea.  

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti
Ruiskadun kampus, liiketalous
Ruiskatu 8 C, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Haku on auki 13.5.2023 asti. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintainfoon ja haastatteluun

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Lisätietoja Turun oppisopimustoimistolta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

 • Valintainfo pidetään 15.5.2023 klo 17.00 Turun ammatti-instituutissa (Ruiskatu 8 C/Uudenmaantie 43). Infoon lähetetään erillinen kutsu sähköpostiisi. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
 • Valintahaastattelut pidetään tiistaina 23.5.2023. Haastatteluajat jaetaan valintainfossa.
 • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Koulutustarkastaja Cecilia Gardemeister 
cecilia.gardemeister@turku.fi
puh. 0504682186

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Vastuuopettaja Päivi Lindström
Opinto-ohjaaja Ulrika Gullqvist