Maarakennuskoneenkuljettaja, rakennusalan perustutkinto, oppisopimuskoulutus

Maanrakennuskoneenkuljettaja (maarakennuskoneenkuljettajan osaamisala) hallitsee yleisimmät mittaus- ja merkintätyöt sekä osaa käyttää ainakin yhtä maarakennuskonetta (esim. kaivinkone, kauhakuormaaja) turvallisesti ohjeita ja määräyksiä noudattaen. Opiskelun aikana suoritetaan henkilö- ja kuorma-autokortit sekä perustason ammattipätevyys.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko rakennusalan perustukinto, maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Aloitus sopimuksen mukaan
  • Lähipäiviä on pääsääntöisesti yksi lähipäivä viikossa.
  • Koulutuksen kesto riippuu opiskelijan aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Opiskelijan omavastuuosuus ammatillisten aineiden materiaaleista (myös ammattipätevyysmateriaali) sekä korteista on 100 €. Lisäksi opiskelijalle voi tulla kuluja oppikirjoista ja muista opiskelutarvikkeista. Oppivelvollisille myös materiaalit ovat maksuttomia.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Hamppukatu 2, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelujen aloittamista.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 (4. krs), Turku
puh. 02 2633 4900

Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Tomi Myllärinen
Opettaja Harry Kankare