Lähihoitaja, sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala, 28.2.2023 alkaen, verkko- ja monimuotokoulutus

Hakuaika päättyy 13.11.2022.

Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalalta työllistytään erityisesti perusterveydenhuoltoon, terveyskeskusten vuodeosastoille, kotihoitoon ja erikoissairaanhoitoon.

Verkko- ja monimuotokoulutus sopii sinulle, joka olet ehkä työelämässä tai elämäntilanteesi on sellainen, että perinteinen päiväopiskelu ei sovi sinulle tällä hetkellä. Huomioi kuitenkin, että lähiopetusta on 3-6 päivää kuukaudessa. Koulutus mahdollistaa sinulle joustoa opintoihin, koska osa opinnoista suoritetaan ajasta tai paikasta riippumatta verkossa. Tutkinnon suorittaminen verkko- ja monimuotokoulutuksessa edellyttää sinulta itsenäistä työotetta, tietotekniikan perustaitoja ja vastuun ottamista omista opinnoista.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko sosiaali- ja terveysalan perustukinto, sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

 • Lähipäiviä on noin 3-6 päivää kuukaudessa.
 • Koulutuksen kesto noin 2,5 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

 • Osallistuminen valintatilaisuuteen, hyväksytty tulos valintatesteistä, ennakkotehtävät
 • Soveltuvuus alalle: mm. aiemmat kokemukset alalta, fyysinen ja psyykkinen terveys. Terveydentilavaatimuksen sote-alalle.
 • Motivaatio: aktiivinen ote opiskeluun ja oma-aloitteisuus
 • Koulutuksen tarve
 • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija hankkii itse tarvittavan oppimateriaalin. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Ruiskatu 8, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus lähihoitajan koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 13.11.2022. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake sekä osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen ja -haastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

 • Pakollinen valintatilaisuus on maanantaina 14.11.2022 klo 16.30–18.00 (Ruiskatu 8, D-sisäänkäynti, 4. kerros, auditorio). Huom! Tilaisuuteen ei lähetetä erillistä kutsua!
 • Tilaisuudessa informoidaan tutkinnon suorittamisesta ja opiskelusta sekä tehdään opiskelutaitojen testejä.
 • Osa hakijoista kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun, haastattelut ovat viikolla 47. Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu, jossa ohjeistetaan ennakkotehtävät sähköpostilla. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
 • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Opinto-ohjaaja Sari Hätinen
Tiimivastaava Maria Kumpuoja

Koulutuksen esite: Lähihoitaja, verkko- ja monimuotokoulutus (pdf)