Kartoittaja, maanmittausalan perustutkinto, oppisopimuskoulutus

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla ei ole kokemusta (tai on kokemusta, mutta ei tutkintoa) maanmittausalan työtehtävistä. Sinulla on myös sopiva työpaikka tiedossa, jossa teet alan töitä.

Koulutuksen jälkeen osaat lennättää dronea ja käyttää robottitakymetrejä. Olet oppinut käyttämään alan tietoteknisiä ohjelmistoja sekä muita työssä tarvittavia mittalaitteita.

Kartoittaja (kansankielellä mittamies) työskentelee rakennusalan ja infrarakentamisen parissa tai valtion ja kuntien maanmittaustehtävissä. Myös maastojen ja rakennusten 3D-mallinnustyöt ja pistepilvien rakentamiset voivat olla työsi sisältöä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko maanmittausalan perustutkinto. Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Todellinen opintosisältö rakennetaan työtehtäviesi perusteella.

Kesto ja toteutus

Koulutuksen aloitus sopimuksen mukaan. Koulutuksen kesto noin 2 vuotta. Työskentelet koulutusajan alan työpaikalla. Opiskeluun sisältyy noin kaksi opiskelupäivää kuukaudessa, jotka toteutetaan lähiopetuksena koululla, etäopetuksena verkossa tai itse suoritettavina etätehtävinä. Koulutuksen toteutuksessa huomioidaan osaamisesi ja kokemuksesi.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Koulutukseen kuuluu 100 € maksu, joka sisältää kaikki tarvittavat turvakortit ja niihin liittyvät koulutukset sekä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit (ei viranomaismaksut).

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Hamppukatu 2, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Voit hakea myös omaehtoiseen koulutukseen.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 (4. krs), Turku
puh. 02 2633 4900

Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Tomi Myllärinen
Opettaja Matti Krusell, puh. 040 575 2696 tai matti.krusell@edu.turku.fi

Koulutuksen esite: Kartoittaja, oppisopimuskoulutus (pdf)