Turvallisuusvalvoja, turvallisuusalan perustutkinto, oppisopimuskoulutus

Suoritettuasi turvallisuusalan perustutkinnon omaat laaja-alaiset perustiedot ja valmiudet työskennellä yksityisellä turvallisuusalalla, erikoistua sekä jatkokouluttaa itseäsi. Julkishallinnon organisaatioturvallisuus sisältää pääosin samat asiat ja lainsäädäntökin on monilta osin yhtenevä. Esimerkkeinä työtehtävistä ovat yksityisen turvallisuusalan työt vartijana, järjestyksenvalvojana ja tekniikkaan erikoistuneena turvasuojajana. Osaamistasi voit kehittää myös muissa turvallisuuden osa-alueissa, kuten vaikka logistiikassa tai ympäristöturvallisuudessa. Ihmisen kohtaamistaitojen merkityksen ymmärrys sekä käytännön osaaminen ovat aina läsnä kaikessa, mitä teet.

Haastava ja palkitseva turvallisuusalan osaaminen on läsnä elämässämme, aina ja kaikkialla!

Sisältö

Koulutus pohjautuu turvallisuusalan perustutkinnon perusteisiin.

Kesto ja toteutus

Aloitus sopimuksen mukaan. Koulutuksen kesto on noin 1,5-2 vuotta riippuen opiskelijan aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta. Oppisopimuskoulutus tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla työtä tehden työehtosopimuksen mukaisella korvauksella. Lähipäivät sovitaan yksilöllisesti henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy tukimahdollisuuksista lisää oppisopimustoimistosta.

Opiskelija hankkii itse tarvittavan oppimateriaalin. Lisäksi kuluja tulee erilaisista korttimaksuista (esim. hygieniapassi, työturvallisuuskortti ja tulityökortti).

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Kukkulakuja 3, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Lisätietoja Turun oppisopimustoimistosta. Oppisopimuksen solmiminen edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse. Voit hakea myös omaehtoiseen koulutukseen.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Maarit Vahti, puh. 044 907 3982 tai maarit.vahti@turku.fi
Koulutuspäällikkö Pekka Frantsi, puh.040 5745631 tai pekka.frantsi@turku.fi

Koulutuksen esite: Turvallisuusvalvoja, oppisopimuskoulutus 2021 (pdf)