Lääketeknikko, lääkealan perustutkinto, 9.8.2023 alkaen, päiväkoulutus

Hakuaika päättyy 16.4.2023.

Lääketeknikot toimivat apteekeissa, sairaala-apteekeissa ja lääketeollisuudessa. Apteekeissa he tekevät muun muassa toimistotöitä sekä varastonhoitoon liittyviä töitä. Lääkealalla työskentely edellyttää tarkkuutta ja apteekkityössä palvelualttiutta.

Peruskoulun päättävä: hae lääkealalle yhteishaun kautta!

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko lääkealan perustutkinto, apteekkialan osaamisala.

Lääkealan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Lääkealan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkinnon suorittamiseen sisältyy kolme pakollista tutkinnon osaa: lääkealan logistiikka, tietotekniikan hallinta sekä apteekkityö. Lisäksi on tarjolla vapaasti valittavia tutkinnon osia. Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 vuotta. Kesto määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Lähiopetusta on viikoilla maanantaista perjantaihin. Koulupäivät ovat yleensä klo 8.00-16.00. 

Valintaperusteet

  • Osallistuminen pakolliseen infotilaisuuteen ja -haastatteluun.
  • Soveltuvuus alalle: tarkkuus, vastuullisuus, riittävä fyysinen toimintakyky, henkinen tasapaino ja kyky olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Lääkealan terveydentilavaatimukset.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Jos olet työtön 25-vuotias tai vanhempi, sinulla on mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella. Ole TE-toimistoon/kuntakokeiluun yhteydessä jo hakuvaiheessa tai viimeistään valintapäätöksen jälkeen ennen koulutuksen aloittamista.

Paikka

Turun ammatti-instituutti 
Ruiskadun kampus, sosiaali- ja terveysala 
Ruiskatu 8 (Uudenmaantie 43), Turku 
Opintoja voidaan toteuttaa myös instituutin muissa yksiköissä.

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus lääketeknikon koululutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 16.4.2023. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen infotilaisuuteen ja -haastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Pakollinen info järjestetään ke 2.5. klo 9-11 (Ruiskatu 8/Uudenmaantie 43, D-ovi, 4. kerros, auditorio). Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Tilaisuudessa informoidaan tutkinnon suorittamisesta ja opiskelusta sekä tehdään opiskelutaitojen testejä.
  • Tilaisuuteen osallistuminen on edellytys koulutukseen valitsemiselle. 
  • Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka pidetään viikolla 19 osoitteessa Ruiskatu 8 (Uudenmaantie 43). Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Opettaja Annika Hydén
Opinto-ohjaaja Susanna Talvitie

Koulutuksen esite: Lääketeknikko (pdf)