Matkailualan perustutkinto, 29.8.2022 alkaen, päiväkoulutus

Hakuaikaa on jatkettu. Hakuaika päättyy 30.9.2022.

Matkailualan perustutkinnon suorittanut osaa toimia matkailualan myynnin, majoituksen tai matkailupalvelujen toteuttamisen asiakaspalvelutehtävissä. Hän osaa palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti, hyödyntää hyviä vuorovaikutustaitoja, kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta. Lisäksi hän osaa toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.

Matka-asiantuntija toimii matkailualan myynnin tai majoituksen asiakaspalvelun työtehtävissä valtakunnallisissa, alueellisissa tai paikallisissa matkailun myynti- ja neuvontaorganisaatioissa, matka- tai matkailutoimistoissa, myyntipalveluissa, matkailukeskuksissa, keskusvaraamoissa, liikenneyhtiöissä, myynti- ja neuvontapisteissä tai majoituspalveluissa.

Vastaanottovirkailija toimii erilaisin liikeideoin toimivien hotellien ja muiden majoitusliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Matkailupalvelujen tuottaja työskentelee matkailukeskusten ja -alueiden yrityksissä tai organisaatioissa, ohjelmapalveluyrityksissä, hotelleissa tai maatilamatkailuyrityksissä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko matkailualan perustutkinto. Valittavissa joko majoituspalvelujen (vastaanottovirkailija), matkapalvelujen myynnin (matka-asiantuntija) tai matkailupalvelujen (matkailupalvelujen tuottaja) osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Osana opintoja on mahdollista valita kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -tutkinnon osa.

Kesto ja toteutus

  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista.
  • Koulutuksen kesto noin 2 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Hakijalta edellytetään ylioppilastutkintoa tai muuta aikaisempaa toisen asteen tutkintoa tai vastaavaa osaamista.
  • Soveltuvuus alalle: Soveltuvuus asiakaspalveluun ja tiimityöhön ja valmiudet asiakaspalvelussa ja työpaikalla tarvittavan kielitaidon hankkimiseen. Valmiudet palvella asiakkaita hygienia- ja laatuvaatimusten mukaisesti
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee työvaatteiden ja -jalkineiden hankkimisesta, opintoihin liittyvien tutustumiskäyntien kuluista sekä mahdollisista viranomaismaksuista (esim. hygieniapassi ja EA1-kortti).

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus matkailualan koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 30.9.2022. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake sekä osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen ja -haastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnoista

  • Valintatilaisuus ja -haastattelut järjestetään viikolla 35, kutsu lähetetään sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Opettaja Tarja Aaltonen

Koulutuksen esite: Matkailualan perustutkinto (pdf)