Elintarvikealan perustutkinto, eri osaamisalavaihtoehtoja, 1.10.2021 alkaen, päiväkoulutus

Hakuaika päättyy 8.8.2021.

Tulevaisuuden työpaikat tarjoaa elintarvikeala. Tule hankkimaan itsellesi TAIdoksi maistuva ammatti!

Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut työskentelee elintarvikkeiden valmistajana, lihatuotteiden valmistajana tai leipuri-kondiittorina erilaisissa elintarvikealan yrityksissä valmistus-, pakkaus-, varastointi- ja myyntitehtävissä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko elintarvikealan perustutkinto. Valittavissa jokin kolmesta osaamisalasta: elintarviketeknologian osaamisala (elintarvikkeiden valmistaja), liha-alan osaamisala (lihatuotteiden valmistaja) tai leipomoalan osaamisala (leipuri-kondiittori). Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista.
  • Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Koulutus on tarkoitettu toisen asteen tutkintoa ensi kertaa suorittaville tai sitten alan vaihtajille.
  • Soveltuvuus alalle: Elintarvikeala sopii henkilölle, joka on huolellinen ja hygieeninen työssään. Alalla vaaditaan sopeutumista erilaisiin työaikoihin, aikaisiin aamuihin ja vuorotyöhön.  Jos sinulla on allergioita ja/tai tuki- ja liikuntaelinsairauksia, voivat ne rajoittaa työllistymistäsi alalle.  Ala vaatii hyvää fyysistä kuntoa.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee työjalkineiden sekä kirjojen ja muiden opiskeluvälineiden hankkimisesta yhteensä 200 €. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus elintarvikealan koulutukseen Wilmassa.

Hakuaikaa on jatkettu. Haku päättyy 8.8.2021. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Osa hakijoista kutsutaan hakemuksen perusteella haastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemuksen perusteella. Haastattelussa kiinnitetään huomiota opiskelijan motivaatioon ja sitoutumista opiskeluun.
  • Haastattelut järjestetään erikseen ilmoitettavana ajankohtana, haastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostilla.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Tiimivastaava Päivi Laaksonen-Reuna, puh. 044 907 3932 tai paivi.laaksonen-reuna@turku.fi

Koulutuksen esite: Elintarvikealan perustutkinto (pdf)