Välinehuoltaja, välinehuoltoalan perustutkinto, 1.11.2022 alkaen, työvoimakoulutus

Hakuaika päättyy 23.9.2022.

Haluatko itsenäisen työn jatkuvasti kehittyvässä välinehuoltotyössä sairaalassa ja hammashuollossa? Välinehuoltaja huolehtii sairaanhoidossa käytettävien välineiden ja laitteiden puhdistuksesta, desinfioinnista, toimintakunnosta, pakkaamisesta ja steriloinnista. Työ vaatii järjestelykykyä sekä erityistä huolellisuutta ja pikkutarkkuutta. Välinehuoltajia työskentelee mm. sairaaloiden ja terveyskeskusten välinehuoltokeskuksissa, leikkaussaleissa, laboratorioissa, yksityisillä lääkäriasemilla, lääketehtaiden välinehuoltoyksiköissä sekä elintarvikelaboratorioissa.

Sisältö

Koulutus pohjautuu välinehuoltoalan perustutkinnon perusteisiin. Tutkintoon sisältyy kolme pakollista tutkinnon osaa: Välineiden puhdistaminen ja desinfiointi infektioiden torjuntatyössä, välineiden pakkaamisprosessissa toimiminen, Sterilointi osana infektioiden torjuntaa. Lisäksi valinnaisia tutkinnon osia on kaksi.Valinnaisuus mahdollistaa erilaiset opintopolut, joissa voi painottua esimerkiksi välinehuoltoon suun terveydenhuollossa tai välinehuoltoon toimenpideyksiköissä. 

Kesto ja toteutus

Koulutuksen kesto 1.11.2022 - 6.9.2024. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Lähiopetus toteutetaan päiväkoulutuksena. Lisäksi koulutukseen kuuluu etäopintoja sekä oppimista alan työpaikoilla, muualla kuin Turussa.

Valintaperusteet

  • Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve
  • Soveltuvuus alalle: Tuki- ja liikuntaelinsairaudet tai ihoallergiat saattavat olla rajoitteita
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee mm. tietokoneen, oppikirjojen ja työpuvun hankkimisesta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Ruiskatu 8, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus TE-toimiston sivuilla.

Hakuaika päättyy 23.9.2022. Koulutukseen haetaan Työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivujen kautta. Koulutuksen hakunumero on 706832.

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista

  • Jos olet ollut alaan liittyvässä työharjoittelussa/ työelämävalmennuksessa tai työkokeilussa, muista mainita se erikseen hakemuksessa.
  • Kurssihakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. työ- tai muu koulutuspaikka).
  • Valinta koulutukseen tehdään hakemuksen perusteella ja osa hakijoista kutsutaan henkilökohtaisen haastatteluun. Haastattelut pidetään viikolla 41.
  • Seuraa valintojen etenemistä TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelun kautta

Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Tarja Erkkilä-Ojala
Opinto-ohjaaja Susanna Talvitie

Koulutuksen esite: Välinehoitaja, työvoimakoulutus (pdf)