Ravintolakokki tai Suurtalouskokki, ruokapalvelujen ammattitutkinto, 5.9.2023 alkaen, omaehtoinen ja oppisopimus

Hakuaika päättyy 25.5.2023.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat. Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Koulutukseen osallistuminen vaatii alan työpaikkaa, jossa tutkinnossa vaadittu osaaminen voidaan osoittaa.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala tai suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Koulutuksen kesto n. 1-1,5 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
  • Päivä- ja iltaopetustunteja maanantaisin ja tiistaisin
  • Tutkinnossa vaadittu ammattitaito osoitetaan omaan alan työpaikkaan tai koulutussopimuspaikkaan liittyvillä näytöillä.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Oppisopimuspaikka tai valmius työelämäjaksojen suorittamisee

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 300 euroa. Koulutus on maksutonta työttömille ja työttömyysuhan alaisille.

Opiskelu on sivutoimista, mutta henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti voidaan koulutus toteuttaa myös päätoimisena opiskeluna. 

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 25.5.2023. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake sekä osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista. Oppisopimus voidaan solmia myös nykyiseen vakituiseen työpaikkaan.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Valintahaastattelut järjestetään 1.6.2023.  Saat erillisen kutsun sähköpostiisi. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900

Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Kysy lisätietoja

Opettaja Pia Venäläinen

Koulutuksen esite: Ravintolakokki tai Suurtalouskokki (pdf)
Koulutuksen esite: Ravintolakokki tai Suurtalouskokki, oppisopimus (pdf)