Talonrakentaja, rakennusalan perustutkinto, oppisopimuskoulutus

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla ei ole kokemusta (tai on kokemusta, mutta ei tutkintoa) rakennusalan työtehtävistä. Sinulla on myös sopiva työpaikka tiedossa, jossa teet alan töitä.

Koulutuksen jälkeen olet tutustunut eri rakennusvaiheen töihin ja suorittanut kaikki vaadittavat turvakortit. Olet siis valmis rakennusalan työtehtäviin.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko rakennusalan perustukinto, talonrakennuksen osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Todellinen opintosisältö rakennetaan työtehtäviesi perusteella.

Kesto ja toteutus

Koulutuksen aloitus sopimuksen mukaan. Koulutuksen kesto noin 2 vuosi oman opintopolun mukaisesti. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Työskentelet koulutusajan alan työpaikalla. Opiskeluun sisältyy noin kaksi opiskelupäivää kuukaudessa, jotka toteutetaan lähiopetuksena koululla, etäopetuksena verkossa tai itse suoritettavina etätehtävinä. Koulutuksen toteutuksessa huomioidaan osaamisesi ja kokemuksesi.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Koulutukseen kuuluu 100 € maksu, joka sisältää kaikki tarvittavat turvakortit ja niihin liittyvät koulutukset sekä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit (ei viranomaismaksut).

Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Hamppukatu 2, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Voit hakea myös omaehtoiseen koulutukseen.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 (4. krs), Turku
puh. 02 2633 4900

Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Tomi Myllärinen, puh. 040 648 1827 tai tomi.myllarinen@turku.fi
Opettaja Jouni Ruotsalainen, puh. 040 191 9443 tai jouni.ruotsalainen@turku.fi