Elintarvikealan perustutkinto, eri osaamisalavaihtoehtoja, 4.10.2022 alkaen, päiväkoulutus maahanmuuttajille

Hakuaika päättyy 7.8.2022.

Tulevaisuuden työpaikat tarjoaa elintarvikeala. Tule hankkimaan itsellesi TAIdoksi maistuva ammatti!

Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut voi työllistyä osaamisalansa mukaisesti mm. elintarvikealan yrityksessä, elintarviketeollisuudessa tai elintarvikkeiden tukku- tai vähittäiskaupassa,leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä tai kahvila-konditorioissa erilaisiin valmistus-, pakkaus- ja  myyntitehtäviin.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko elintarvikealan perustutkinto. Valittavissa jokin kolmesta osaamisalasta: elintarviketeknologian osaamisala (elintarvikkeiden valmistaja), leipomoalan osaamisala (leipuri-kondiittori) tai liha-alan osaamisala (lihatuotteiden valmistaja). Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista.
  • Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille hakijoille, jotka jo työskentelevät elintarvikealla tai ovat kiinnostuneet työllistymään alalle.
  • Soveltuvuus alalle: Elintarvikeala sopii henkilölle, joka on huolellinen ja hygieeninen työssään. Alalla vaaditaan sopeutumista erilaisiin työaikoihin, aikaisiin aamuihin ja vuorotyöhön.  Jos sinulla on allergioita ja/tai tuki- ja liikuntaelinsairauksia, voivat ne rajoittaa työllistymistäsi alalle.  Ala vaatii hyvää fyysistä kuntoa.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot esim. verkko-opintoihin, riittävä suomen kielen luku- ja kirjoitustaito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee työjalkineiden sekä kirjojen ja muiden opiskeluvälineiden hankkimisesta yhteensä n. 250 €. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus elintarvikealan koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 7.8.2022. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun hakemuksen perusteella.
  • Haastattelut pidetään 17.-18.8.2022 Aninkaisten koulutalolla, haastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostilla hakuajan päättymisen jälkeen.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Tiimivastaava Päivi Laaksonen-Reuna

Koulutuksen esite: Elintarvikealan perustutkinto (pdf)