Leipomoalan ammattitutkinto, 5.9.2023 alkaen, monimuoto- ja oppisopimuskoulutus

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut toimii pienissä leipomoissa (leipurikisälli), konditorioissa (kondiittorikisälli) tai leipomoteollisuudessa (leipomoteollisuuden kisälli) valmistaen erilaisia leipomotuotteita taikinasta valmiiksi tuotteiksi.

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Leipurikisälli ja kondiittorikisälli voivat toimia myös leipomoalan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Sisältö

Leipomoalan ammattitutkinnolla vahvistat osaamistasi leipomotuotteiden valmistuksessa. Koulutuksessa voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Tutkintonimike määräytyy valitsemiesi tutkinnon osien mukaan, joko leipurikisälli, kondiittorikisälli tai leipomoteollisuuden kisälli. Tutustu tarkemmin tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Koulutuksen kesto on n 1,5 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla oppimista
  • Lähiopetusta on sekä päiväsaikaan että iltaisin.

Valintaperusteet

Koulutus on tarkoitettu niille, joilla on alan koulutus tai työkokemuksen kautta hankittu osaaminen leipurin ja/tai kondiittorin työtehtävistä. Tarvitset tutkintoon soveltuvan työpaikan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. 

  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Opiskelu edellyttää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa sekä osaamista ja valmiuksia verkko-opintoihin.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Monimuotokoulutuksen hinta: tutkinnon osa/osia 150 €, koko tutkinto 300 €.  Päätoimiseen opiskeluun voi hakea tukea.

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Klikkaa tästä ja hae koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 4.9.2023. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta.  Lisätietoja Turun oppisopimustoimistosta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.Sinulla tulee olla motivaatiota ja sitoutumishalua itsesi ja alan kehittämiseen sekä edellytykset opiskella työn ohessa itseohjautuvasti. 

Lisätietoja hakeutumisesta ja valinnasta

Kaikki hakijat haastatellaan. Haastatteluun lähetetään erilllinen kutsu. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia. Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Koulutustarkastaja Tuomo Rahko, puh. 050 526 4629 tai tuomo.rahko@turku.fi

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Lehtori Anu Vasko

Koulutuksen esite: Leipomoalan ammattitutkinto (pdf)
Koulutuksen esite: Leipomoalan ammattitutkinto, oppisopimus (pdf)