Leipomoalan ammattitutkinto, 31.8.2022 alkaen, oppisopimuskoulutus

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut toimii pienissä leipomoissa (leipurikisälli), konditorioissa (kondiittorikisälli) tai leipomoteollisuudessa (leipomoteollisuuden kisälli) valmistaen erilaisia leipomotuotteita taikinasta valmiiksi tuotteiksi.

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Leipurikisälli ja kondiittorikisälli voivat toimia myös leipomoalan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko leipomoalan ammattitutkinto. Tutkintonimike määräytyy valitsemiesi tutkinnon osien mukaan, joko leipurikisälli, kondiittorikisälli tai leipomoteollisuuden kisälli. Tutustu tarkemmin tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Koulutuksen kesto 31.8.2022-31.12.2023 tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla oppimista

Leipurikisälli aikataulu:

  • 31.8.22 klo 16-20 Orientoivat opinnot
  • 21.-22.9.2022 klo 14:30-20:30
  • 18.-19.10  klo 8-16
  • 7.11.2022 klo 16-20
  • 15.-16.11.2022 klo 8-16
  • 21.11.2022 klo 16-20
  • 17.-18.1.2023 klo 8-16
  • 24.1.2023 klo 16-20
  • 14.2.2023 klo 16-20
  • 28.2.2023 Jälkiruoka ja Patissiertuotteet tutkinnon-osan aloitus klo 16-20
  • 27.-29.3.2023 klo 14:30-20:30
  • 9.-10.5.2023 klo 8-16

Kondiittorikisälli aikataulu:

  • 31.8.22 klo 16-20 Orientoivat opinnot
  • 21.-22.9.2022 klo 14:30-20:30
  • 18.-19.10  klo 8-16
  • 7.11.2022 klo 16-20
  • 15.-16.11.2022 klo 8-16
  • 21.11.2022 klo 16-20
  • 17.-18.1.2023 klo 8-16
  • 24.1.2023 klo 16-20
  • 14.2.2023 klo 16-20
  • 28.2.2023 Jälkiruoka ja Patissiertuotteet tutkinnon-osan aloitus klo 16-20
  • 6.-8.3.2023 Kondiittori klo 14:30-20:30
  • 27.-29.3.2023 klo 14:30-20:30
  • 9.-10.5.2023 klo 8-16

Leipomoteollisuuden kisälli aikataulu:

  • 31.8.22 klo 16-20 Orientoivat opinnot
  • 21.-22.9.2022 klo 14:30-20:30
  • 18.-19.10  klo 8-16
  • 7.11.2022 klo 16-20
  • 15.-16.11.2022 klo 8-16
  • 21.11.2022 klo 16-20
  • 17.-18.1.2023 klo 8-16
  • 24.1.2023 klo 16-20
  • 14.2.2023 klo 16-20
  • 28.2.2023 Jälkiruoka ja Patissiertuotteet tutkinnon-osan aloitus klo 16-20
  • 27.-29.3.2023 klo 14:30-20:30
  • 9.-10.5.2023 klo 8-16

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa tai työskentelyä alan yrittäjänä sekä riittävää alan ammattiosaamista. Sinulla tulee olla motivaatiota ja sitoutumishalua itsesi ja alan kehittämiseen sekä edellytykset opiskella työn ohessa itseohjautuvasti. Tutkinnon suorittaminen edellyttää suomen kielen taitoa ja riittäviä tietoteknisiä valmiuksia.

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Lisätietoja Turun oppisopimustoimistosta.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Koulutustarkastaja Tuomo Rahko, puh. 050 526 4629 tai tuomo.rahko@turku.fi

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

1.8.2022 alkaen, lehtori Anu Vasko
7.8.2022 alkaen, lehtori Arja Korhonen-Masalin

Koulutuksen esite: Leipomoalan ammattitutkinto (pdf)