Kokki/tarjoilija, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, 11.1.2021 alkaen, päivä- tai oppisopimuskoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Hakuaika päättyy 30.11.2021. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen. Katso lisätietoja hakeutumisesta.

Hae tästä: kokki/tarjoilija

Koulutuksen esite: kokki/tarjoilija 2021K (pdf)

Huom. Voit myös osallistua koulutukseen solmimalla oppisopimuksen.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittanut on palveluhenkinen, vastuullinen, oma-aloitteinen, luotettava ja yhteistyökykyinen työntekijä.

Kokki osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa, toimia hygieenisesti ja kestävästi sekä taitaa elintarvikkeet ja erityisruokavaliot.

Tarjoilija osaa myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia, laittaa tuotteet esille ja kunnostaa asiakastiloja sekä palvella suomalaisia ja kansainvälisiä asiakkaita.

Sisältö

Koulutus pohjautuu ravintola- ja cateringalan perustutkinnon perusteisiin, ruokapalvelun TAI asiakaspalvelun osaamisalaan.

Kesto ja toteutus

  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista.
  • Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Soveltuvuus asiakaspalveluun ja tiimityöhön. Valmiudet valmistaa ruokaa kaikista käytettävistä raaka-aineista hygienia- ja laatuvaatimusten mukaisesti.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Valmius alan työaikojen noudattamiseen, riittävät opiskelutaidot ja sitoutuminen sekä koulutuksen ja tutkinnon suorittamisen edellyttämä kielitaito.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee työvaatteiden, -jalkineiden ja mahdollisten työvälineiden hankkimisesta ja mahdollisista viranomaismaksuista (esim. hygieniapassi).

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Lisätietoja hakeutumisesta

  • Järjestämme pakolliset valintahaastattelut viikolla 50.
  • Saat tarkemmat tiedot haastattelusta lähempänä ajankohtaa sähköpostitse.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi