Ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelun osaamisala, oppisopimuskoulutus

Onko sinulla autoalan perustutkinto tai vähintään 3 vuoden työkokemus? Haluatko lisätä osaamistasi ajoneuvojen huolto-, vianhaku- ja korjaustehtävissä? Haluatko tutkinnon jota arvostetaan?

Ajoneuvoalan tutkinnon suorittaneena osaat toimia itsenäisesti, huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Tunnet työssäsi tarvittavat ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Osaat suunnitella ja organisoida omaa toimintaasi laadukkaasti ja kustannustehokkaasti ottamalla huomioon myös työturvallisuuden ja ympäristömääräykset.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelun osaamisalaa. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Koulutuksen aikana voit suorittaa mm. SFS 6002 sähkö- ja hybridiautojen sekä ilmastoinnin huoltojen vaatimat pätevyyskoulutukset ja kokeet.

Kesto ja toteutus

Koulutuksen aloitus sopimuksen mukaan. Koulutuksen kesto 1 - 1,5 vuotta oman opintopolun mukaisesti. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Työskentelet koulutusajan työntekijänä autokorjaamolla. Opiskeluun sisältyy noin kaksi opiskelupäivää kuukaudessa, jotka toteutetaan lähiopetuksena koululla, etäopetuksena verkossa tai itse suoritettavina etätehtävinä. Koulutuksen toteutuksessa huomioidaan osaamisesi ja kokemuksesi autoasentajan tehtävässä.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Hamppukatu 2, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Lisätietoja Turun oppisopimustoimistosta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Ossi Rostén, puh. 040 620 5624 tai ossi.rosten@edu.turku.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta

Koulutustarkastaja Jarmo Matala-aho

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 4.krs, 20100 TURKU
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Koulutuksen esite: Ajoneuvoalan ammattitutkinto (pdf)