Alkoholilain tuntemista osoittava koe (anniskelupassi), kevät 2021

Anniskelupaikan vastaavalla hoitajalla tai muulla tehtävään nimetyllä henkilöllä tulee olla alkoholilain tuntemista osoittava oppilaitoksen antama todistus eli anniskelupassi. Alkoholilain tunteminen osoitetaan ravintola-alan koulutusta tarjoavan oppilaitoksen antamalla todistuksella eli anniskelupassilla. Todistus myönnetään henkilölle, joka on suorittanut hyväksyttävästi alkoholilain ja sen valvonnan toimintatapojen tuntemista arvioivan kokeen.

Kenelle?

Ravintola-alalla työskentelevät, alalle aikovat, yrittäjänä toimivat sekä yrittäjäksi aikovat.

Koetilaisuudet

Keskiviikko 14.4.2021 klo 14.30 - 16.00

  • Ilmoittautuminen on päättynyt. Osallistujamäärä on täynnä.

Keskiviikko 9.6.2021 klo 14.30 - 16.00

  • Ilmoittautuminen päättyy 2.6.2021 tai kunnes osallistujamäärä on täynnä.

Kokeen kysymykset perustuvat Valviran julkaisemaan alkoholijuomien anniskelu -ohjeeseen. Osallistujan tulee itsenäisesti opiskella koetta varten.

Koe katsotaan hyväksytyksi, jos suorittaja saa vähintään 80 prosenttia maksimipistemäärästä. Sanakirjan käyttö kokeessa on sallittua, mutta testin valvoja tarkistaa sanakirjan ennen testiä.  Muuta materiaalia testissä ei saa käyttää. Kokeen voi suorittaa suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Huom. kokeeseen saapuvan henkilön henkilöllisyys tarkistetaan.

Ilmoittaudu verkossa

Ilmoittautuminen päättyy 2.6.2021 tai kunnes osallistujamäärä on täynnä. Ilmoittaudu kokeeseen alla olevasta linkistä. Tarkista, että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein ilmoittautumislomakkeelle. Wilma-järjestelmä lähettää automaattisesti viestin hakemuksen tallennuksesta antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Hinta

Kokeen hinta on 50 euroa (sis. alv 24 %), joka maksetaan ennen testiä Cafe Wisioon, Lemminkäisenkatu 14-18, A-porras. Kuitti esitetään kokeen valvojalle.

Ilmoittautuminen on sitova. Huom! Peruuttamattomasta osallistumisesta veloitamme koko kokeen hinnan. Peruutukset 7 pv ennen kokeen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% kokeen hinnasta.

Kokeen toteutuminen edellyttää vähintään 12 osallistujaa. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Muun muassa maahanmuuttajat ja/tai tulkkia tarvitsevat voivat suorittaa yksityiskokeen. Aika on sovittava kouluttajan kanssa erikseen. Yksityiskokeen hinta on 230 euroa (sis. alv 24 %). Tulkin hankinnasta (Tulkkikeskus) ja kustannuksista vastaa asiakas itse.

Paikka   

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 14-18 B (DataCity), 20520 Turku.

Lisätietoja testistä

Kaisa Rantanen (kouluttaja), puh. 040 183 4471 tai kaisa.a.rantanen@turku.fi

Esite: Anniskelupassi (pdf)

Linkit