Autoalan perustutkinto, eri osaamisalavaihtoehtoja, 12.8.2021 alkaen, päiväkoulutus

Haku avoinna toistaiseksi.

Autoalan perustutkinnon suorittanut työskentelee osaamislasta riippuen erilaisissa autoalan tehtävissä.  Ajoneuvoasentajan työ on mekaanisia korjauksia, huoltotöitä sekä autojen elektronisiin ja sähköisiin järjestelmiin liittyviä vianmäärityksiä ja korjauksia. Opinnoissa keskitytään myös sähkö- ja hybridiautojen perustekniikkaan sekä suoritetaan sähköturvallisuuskoulutus. Opintoihin voi valita myös raskasajoneuvoasennukseen liittyviä opintoja (hyötyajoneuvojen sekä työkoneiden huolto ja korjaus). Autokorinkorjaajaa työllistävät mm. kolarivaurioiden korjaukset, korimuutokset ja entisöinnit, lisäksi voi hankkia myös automaalauksen perusosaamistaitoja. Pienkonekorjaaja osaa huoltaa ja korjata yleisimmät pienkoneet. Työpaikkoja ovat eri alojen korjaamot.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko autoalan perustutkinto. Valittavissa kolmesta eri osaamisalasta: Autokorinkorjaus (autokorinkorjaaja), autotekniikka (ajoneuvoasentaja, valittavissa henkilöautoihin tai raskasajoneuvoihin liittyviä opintoja) tai moottorikäyttöisten pienkoneiden korjaus (pienkonekorjaaja). Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopioskelua sekä työelämässä oppimista.
  • Ensimmäisenä vuonna lähiopetuksena autoalan perusosaamista. Toisena vuonna siirrytään osaamisalan opintohin ja hankitaan lisää osaamista työelämässä.
  • Koulutuksen kesto 12.8.2021-31.5.2024 tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun; Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee 300 – 400 € mm. oppikirjojen hankkimisesta. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Hamppukatu 2, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Haku on avoinna toistaiseksi. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake sekä osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Lisätietoja hakeutumisesta

  • Hakija saa henkilökohtaisen kutsun haastatteluun sähköpostilla.
  • Ensimmäiset haastattelut toteutetaan 8.6.2021 klo 9.00-15.00 ja toiset haastattelu viikolla 31.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille viikoilla.

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Vesa Valkonen, puh. 040 634 1999 tai vesa.valkonen@turku.fi

Koulutuksen esite: Autoalan perustutkinto (pdf)