Hoiva-avustajakoulutus (sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osia), 8.3.2023 alkaen, päiväkoulutus

Haku auki toistaiseksi.

Hoiva-avustajakoulutuksen jälkeen voit työllistyä avustaviin tehtäviin hoiva-alalle esimerkiksi vanhustyöhön.

Sisältö

Koulutuksessa suoritat seuraavat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ammatilliset tutkinnon osat:

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus opiskella myös Yhteisten tutkinnon osien osa-alueita, jotka tukevat sinua opiskelussa sekä työelämään ja mahdolliseen jatkokoulutukseen siirtymisessä.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille. Koulutus sisältää tarvittaessa oppimisvalmiuksia tukevia opintoja, kuten suomen kieli, englanti, matematiikka ja tietotekniikka.

Kesto ja toteutus

Seuraava aloitus 8.3.2023. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutuksen kesto noin 1-1,5 vuotta. Opetus on kokopäiväistä, viitenä päivänä viikossa. Koulutukseen sisältyy kaksi työelämässä oppimisen jaksoa. Oppilaitos hankkii paikat. Työelämässä oppiminen toteutetaan työvuorojen mukaisesti. Osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työelämäympäristöissä.

Valintaperusteet

  • Koulutus soveltuu alalle tulo -koulutukseksi niin suomenkielisille kuin vieraskielisillekin. Aiempaa kokemusta hoitoalasta ei tarvita.
  • Soveltuvuus alalle: Opinnoissa ja ammatissa vaadittava terveydentila ja toimintakyky. Terveydentilavaatimukset sote-alalla.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja voi tulla materiaaleista ja tarvikkeista. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti
Ruiskadun kampus, sosiaali – ja terveysala
Ruiskatu 8 (Uudenmaantie 43), Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus hoiva-avustajakoulutukseen Wilmassa.

Haku auki toistaiseksi. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen. Tilaisuus järjestetään tiistaina 7.2.2023 kello 16.00 alkaen Ruiskadun kampuksella, Uudenmaantie 43 D, auditoriossa. HUOM! Valintatilaisuuden aika on muuttunut. Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.

Osa tilaisuudessa paikalla olleista hakijoista kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun. Haastettelut pidetään 13. ja 14.2.2023 TEAMSin välityksellä. HUOM! Haastattelujen aika on muuttunut. Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostilla. Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Tiimivastaava Mikko Haapala

Koulutuksen esite: Hoiva-avustaja (pdf)