Hoiva-avustajakoulutus (sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osia), päiväkoulutus

Haku on avoinna toistaiseksi.

Hoiva-avustajakoulutuksen jälkeen voit työllistyä avustaviin tehtäviin hoiva-alalle esimerkiksi vanhustyöhön.

Sisältö

Koulutuksessa suoritat seuraavat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ammatilliset tutkinnon osat:

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus opiskella myös Yhteisten tutkinnon osien osa-alueita, jotka tukevat sinua opiskelussa sekä työelämään ja mahdolliseen jatkokoulutukseen siirtymisessä.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille. Koulutus sisältää tarvittaessa oppimisvalmiuksia tukevia opintoja, kuten suomen kieli, englanti, matematiikka ja tietotekniikka.

Kesto ja toteutus

Seuraava aloitus elokuussa 2022. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutuksen kesto noin 1-1,5 vuotta. Opetus on kokopäiväistä, viitenä päivänä viikossa. Koulutukseen sisältyy kaksi työelämässä oppimisen jaksoa. Oppilaitos hankkii paikat. Työelämässä oppiminen toteutetaan työvuorojen mukaisesti. Osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työelämäympäristöissä.

Valintaperusteet

  • Koulutus soveltuu alalle tulo -koulutukseksi niin suomenkielisille kuin vieraskielisillekin. Aiempaa kokemusta hoitoalasta ei tarvita.
  • Soveltuvuus alalle: Opinnoissa ja ammatissa vaadittava terveydentila ja toimintakyky (SORA)
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja voi tulla materiaaleista ja tarvikkeista. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti
Ruiskadun kampus, sosiaali – ja terveysala
Ruiskatu 8, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus hoiva-avustajakoulutukseen Wilmassa.

Haku on avoinna toistaiseksi. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun. Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse. Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Tiimivastaava Mikko Haapala