Hoiva-avustajakoulutus, sosiaali- ja terveysalan lyhytkoulutus, 4.9.2023 alkaen, päiväkoulutus

Haku päättyy 13.8.2023.

Hoiva-avustajakoulutuksen jälkeen voit työllistyä avustaviin tehtäviin hoiva-alalle esimerkiksi vanhustyöhön.

Sisältö

Koulutuksessa suoritat seuraavat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ammatilliset tutkinnon osat:

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus opiskella myös Yhteisten tutkinnon osien osa-alueita, jotka tukevat sinua opiskelussa sekä työelämään ja mahdolliseen jatkokoulutukseen siirtymisessä.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttaneille. Koulutus sisältää tarvittaessa oppimisvalmiuksia tukevia opintoja, kuten suomen kieli, englanti, matematiikka ja tietotekniikka.

Kesto ja toteutus

Koulutus alkaa 4.9.2023. Koulutuksen kesto on noin 9-10kk.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Opetus on kokopäiväistä, viitenä päivänä viikossa. Lähiopetusta on viikoilla maanantaista perjantaihin. Koulupäivät ovat yleensä klo 8.00-16.00. 

Koulutukseen sisältyy kaksi työelämässä oppimisen jaksoa. Oppilaitos hankkii paikat. Työelämässä oppiminen toteutetaan työvuorojen mukaisesti. Osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työelämäympäristöissä.

Valintaperusteet

Koulutus soveltuu alalle tulo -koulutukseksi niin suomenkielisille kuin vieraskielisillekin. Aiempaa kokemusta hoitoalasta ei tarvita.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja voi tulla materiaaleista ja tarvikkeista. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti
Ruiskadun kampus, sosiaali – ja terveysala
Ruiskatu 8 (Uudenmaantie 43), Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus hoiva-avustajakoulutukseen Wilmassa.

Haku päättyy 13.8.2023.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen 8.8. klo 16.00 Ruiskatu 8 D. Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.

Osa tilaisuudessa paikalla olleista hakijoista kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun. Haastattelut ovat viikolla 34. Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostilla. Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Tiimivastaava Mikko Haapala
Opinto-ohjaaja Auli Tirkkonen

Koulutuksen esite: Hoiva-avustaja (pdf)