Jälkiruuat ja patisserie-tuotteet, konditoria- ja ravintola-alan täydennyskoulutus, 28.2.2023-16.6.2023, monimuoto- ja oppisopimuskoulutus

Haku auki 8.1.2023 asti.

Konditoria- ja ravintola-alan täydennyskoulutus keskittyy erilaisista komponenteista koostuviin jälkiruokiin.  Koulutus antaa valmiudet suunnitella ja toteuttaa uudenalaisista makupareista koostuvia houkuttelevia jälkiruoka-annoksia. Koulutuksessa opitaan uusia tekniikoita konvehtien ja suklaakoristeiden valmistuksesta, luodaan makuelämyksiä jäätelöistä ja sorbeteista sekä kootaan näyttäviä entremet-kakkuja.

Koulutus soveltuu niille, jotka työskentelevät konditoria- tai ravintola-alalla ja jotka haluavat laajentaa osaamistaan konditoria- ja jälkiruokatuotteiden valmistuksessa sekä saada inspiroivia ideoita työhönsä.

Sisältö ja toteutus

Koulutuksen aikana suoritetaan leipomoalan ammattitutkinnosta tutkinnon osa jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen (30osp) tai leipomoalan erikoisammattitutkinnosta tutkinnon osa jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja valmistus (60osp).
Tutustu ammattitutkinnon osan sisältöön ePerusteissa tästä.
Tutustu erikoisammattitutkinnon osan sisältöön ePerusteissa tästä.

Koulutus alkaa 28.2.2023. Koulutuksen kesto on n. 4kk. Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, tietoteknisiä valmiuksia sekä halua kehittyä konditoriatuotteiden valmistuksessa.

Opetusta on sekä iltaisin että päivällä. Iltaopetus järjestetään klo 14.30–20.30 ja päiväopetus 8.00–16.00

Koulutuksen lähipäivät:
28.2.2023        Orientoivat opinnot
6.–8.3.2023        Suklaatuotteet
25.–27.4.2023        Erikoiskakut ja leivokset
9.–10.5.2023        Jäätelöt ja jälkiruuat

Hinta ja tuet

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 150€. 

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy tukimahdollisuuksista lisää oppisopimustoimistosta. 

Opiskelu on päätoimista joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Haku auki 8.1.2023 asti.  Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake.

Voit hakea koulutukseen myös oppisopimuksella.

Kysy lisätietoja

Lehtori Anu Vasko

Koulutuksen esite: Jälkiruoka- ja patisserie-tuotteet (pdf)