Jälkiruuat ja patisserie-tuotteet - konditoria- ja ravintola-alan täydennyskoulutus, 14.1.-13.6.2025, oppisopimus

Hakuaika alkaa 1.8.2024 ja päättyy 2.11.2024.

Konditoria- ja ravintola-alan täydennyskoulutus keskittyy erilaisista komponenteista koostuviin jälkiruokiin. Koulutus antaa valmiudet suunnitella ja toteuttaa uudenalaisista makupareista koostuvia houkuttelevia jälkiruoka-annoksia. Koulutuksessa opitaan uusia tekniikoita konvehtien ja suklaakoristeiden valmistuksesta, luodaan makuelämyksiä jäätelöistä ja sorbeteista sekä kootaan näyttäviä entremet-kakkuja.

Koulutus soveltuu niille, jotka työskentelevät konditoria- tai ravintola-alalla ja jotka haluavat laajentaa osaamistaan konditoria- ja jälkiruokatuotteiden valmistuksessa sekä saada inspiroivia ideoita työhönsä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan leipomoalan ammattitutkinnosta tutkinnon osa jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen (30osp) tai leipomoalan erikoisammattitutkinnosta tutkinnon osa jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja valmistus (60osp).
Tutustu ammattitutkinnon osan sisältöön ePerusteissa tästä.
Tutustu erikoisammattitutkinnon osan sisältöön ePerusteissa tästä.

Kesto ja toteutus

Koulutus alkaa 14.1.2025. Koulutuksen kesto on n. 5kk, joka sisältää lähipäivät sekä tutkinnon osan näytön ja arvioinnin työpaikalla. 

Opetus järjestetään klo 8-16 välisenä aikana, poikkeuksena 14.1.2025.

Koulutuksen lähipäivät:

  • 14.1.2025 Orientoivat opinnot
  • 20.-22.1.2025 klo 15-19, Suklaatuotteet,
  • 24.-26.2.2025, Erikoiskakut ja leivokset osa 1
  • 17.-19.3.2025, Erikoiskakut ja leivokset osa 2
  • 7.-9.4.2025, Jäätelöt ja jälkiruuat

Valintaperusteet

Oppisopimuskoulutukseen osallistuminen vaatii alan työpaikkaa, jossa vaadittu osaaminen voidaan osoittaa. Koulutus on tarkoitettu niille, joilla on leipuri-kondiittorin koulutus tai riittävästi työkokemusta konditoria-alan työtehtävistä.

  • Soveltuvuus alalle
  • Motivaatio: Halu kehittää omaa osaamistaan konditoriatuotteiden parissa.
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä tutkinnossa edellytettävä kielitaito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen. Opiskelija pystyy osallistumaan lähiopetukseen oppilaitoksessa ja työelämässä suoriutumaan työehtävistä työpaikoilla.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy tukimahdollisuuksista lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Klikkaa tästä ja hae koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika alkaa 1.8.2024 ja päättyy 2.11.2024. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

 Lisätietoja Turun oppisopimustoimistosta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista. Oppisopimus voidaan solmia myös nykyiseen työpaikkaan. 

Lisätietoja hakeutumisesta ja valinnasta

Kaikki hakijat haastatellaan. Haastatteluun lähetetään erilllinen kutsu. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia. Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Koulutustarkastaja Tuomo Rahko, puh. 050 526 4629 tai tuomo.rahko@turku.fi

Turun oppisopimustoimisto
puh. 02 2633 4900
Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Lehtori Anu Vasko
Opinto-ohjaaja Jenni Numme

Koulutuksen esite: Jälkiruoka- ja patisierre-tuotteet (pdf)