Kokki tai Tarjoilija, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, 4.9.2023 alkaen, monimuoto- ja oppisopimuskoulutus

Haku auki 15.5.2023 asti. 

Opiskele ravintola- ja catering-alaa työelämävaltaisesti.

Kokki osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa erilaisille asiakkaille, toimia hygieenisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti sekä tunnistaa peruselintarvikkeet ja -raaka-aineet.

Tarjoilija osaa myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia, laittaa tuotteet esille ja kunnostaa asiakastiloja sekä palvella suomalaisia ja kansainvälisiä asiakkaita.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto, joko ruokapalvelun (kokki) tai asiakaspalvelun (tarjoilija) osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Koulutus kestää opiskelijan aiemmista opinnoista sekä oppisopimuspaikasta ja -ajasta riippuen 1,5-2 vuotta.
  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. 
  • Lähiopetuspäivät maanantai ja tiistai viikoittain. Maanantaisin klo 9-15 ammatilliset opinnot, ytot tiistaisin klo 8-16 henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Ala sopii sinulle, kun haluat toimia ravitsemisalan ruoanvalmistus- ja/tai tarjoilutehtävissä ja haluat palvella erilaisia asiakkaita. Pystyt sopeutumaan erilaisiin työaikoihin. Huom! Jos sinulla on allergioita ja tuki- ja liikuntaelinsairauksia, voivat ne rajoittaa työllistymistä alalle.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. 

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Jos olet työtön 25-vuotias tai vanhempi, sinulla on mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella. Ole TE-toimistoon/kuntakokeiluun yhteydessä jo hakuvaiheessa tai viimeistään valintapäätöksen jälkeen ennen koulutuksen aloittamista.

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Haku auki 15.5.2023 asti. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen ja -haastatteluun.

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Lisätietoja hakeutumisesta ja valinnoista

  • Pakolliset valintahaastattelut pidetään 29.-30.5. Saat erillisen kutsun sähköpostiisi. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 (4.krs), Turku
puh. 02 2633 4900

Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Pia Venäläinen
Opinto-ohjaaja Merja Berg

Koulutuksen esite: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (pdf)
Koulutuksen esite: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, oppisopimus (pdf)