Kokki tai Tarjoilija, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, 9.1.2023 alkaen, oppisopimuskoulutus

Opiskele ravintola- ja cateringalaa työelämävaltaisesti.

Kokki osaa valmistaa maukkaan, ravitsevan ja terveellisen ruoan, toimia hygieenisesti ja kestävästi sekä taitaa elintarvikkeet ja erityisruokavaliot.

Tarjoilijan osaaminen painottuu ruokien ja juomien myyntiin ja tarjoiluun, asiakastilojen kunnostamiseen ja tuotteiden esille laittoon sekä suomalaisten ja ulkomaisten asiakkaiden palvelemiseen.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto, joko ruokapalvelun (kokki) tai asiakaspalvelun (tarjoilija) osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Lähiopetusta on oppilaitoksessa tarjolla maanantaisin ja/tai tiistaisin klo 9-16.
  • Koulutus kestää opiskelijan aiemmista opinnoista sekä oppisopimuspaikasta ja -ajasta riippuen 1,5-2 vuotta.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 (4.krs), Turku
puh. 02 2633 4900

Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Pia Venäläinen

Koulutuksen esite: Kokki tai tarjoilija, oppisopimus (pdf)