Linja-autonkuljettajan koulutus, 1.10.2021 alkaen, työvoimakoulutus

Viimeinen hakupäivä on 7.9.2020.

Koulutuksen tavoitteena on antaa perusvalmiudet linja-auton kuljettamiseen paikallisliikenteessä (painotus Turun paikallis- ja seutuliikenne) siten, että opiskelija selviytyy alan perustehtävistä.

Sisältö ja toteutus

Koulutuksen aikana suoritetaan logistiikan perustutkinnon kuljetuspalvelujen osaamisalasta tutkinnon osat kuljetusalan perustason ammattipätevyys sekä linja-autokuljetukset. Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

He, joilla on B-kortti aloittavat koulutuksen 1.10.2021. He, joilla on jo C-kortti aloittavat koulutuksen 18.10.2021. Koulutuksen kesto 1.10.2021-31.5.2022. Opetusta voi tapahtua myös iltaisin.

Valintaperusteet

  • Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille hakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.
  • Hakijalla on oltava vähintään B- tai BC-luokan ajokortti
  • Hakijan tulee olla vähintään 23-vuotias
  • Soveltuvuus alalle: mm. nuhteettomuus liikenteessä (kts. ajokorttivalvontatiedot), opinnoissa ja ammatissa vaadittava terveydentila
  • Motivaatio
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija maksaa ajokortin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut), jotka ovat noin 350-400 euroa.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Logistiikan koulutuskeskus
Kuormakatu 17, 20380 Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus TE-toimiston sivuilla.

Viimeinen hakupäivä on 7.9.2020. Koulutukseen haetaan Työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivujen kautta tai täyttämällä hakulomake lähimmässä Työ- ja elinkeinotoimistossa. Koulutuksen hakunumero on 699438.

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista

Koulutusneuvonta, puh. 02 9502 0702

  • Jos olet ollut alaan liittyvässä työharjoittelussa/ työelämävalmennuksessa tai työkokeilussa, muista mainita se erikseen hakemuksessa.
  • Koulutushakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. työ- tai muu koulutuspaikka).
  • Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin, jotka pidetään 20.-21.9.2021.
  • Seuraa valintojen etenemistä te-palvelujen Oma asiointi-verkkopalvelun kautta.

Huom. Hakemukseen (myös sähköiseen) on toimitettava liitteeksi ajokorttivalvontatiedot. Ajokortin valvontaotteen tulee olla alle kaksi kuukautta vanha. Valinnoissa ei voida huomioida hakemuksia, joissa tätä pyydettyä liitettä ei ole mukana. Yksityishenkilöt voivat tulostaa pdf-muotoisen ajokorttiotteen ilmaiseksi Traficom sähköisestä asiointipalvelusta, lomake löytyy osoitteesta asiointi.trafi.fi.

Ote on toimitettava 7.9.2021 mennessä Varsinais-Suomen TE-toimistoon

Lisätietoja koulutuksesta

Opettaja Aki Kokkala, puh. 040 669 1053 tai aki.kokkala@turku.fi
Tiimivastaava Marko Hallisto, puh. 050 520 4304 tai marko.hallisto@turku.fi

Koulutuksen esite: Linja-autonkuljettajakoulutus (pdf)