Matkailualan perustutkinto (matka-asiantuntija tai vastaanottovirkailija), 30.8.2021 alkaen, päiväkoulutus

Hakuaikaa on jatkettu. Haku päättyy 8.8.2021.

Matka-asiantuntija toimii matkailualan myynnin tai majoituksen asiakaspalvelun työtehtävissä valtakunnallisissa, alueellisissa tai paikallisissa matkailun myynti- ja neuvontaorganisaatioissa, matka- tai matkailutoimistoissa, myyntipalveluissa, matkailukeskuksissa, keskusvaraamoissa, liikenneyhtiöissä, myynti- ja neuvontapisteissä tai majoituspalveluissa.

Vastaanottovirkailija toimii erilaisin liikeideoin toimivien hotellien ja muiden majoitusliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko matkailualan perustutkinto. Valittavissa on joko matkapalvelujen myynnin (matka-asiantuntija) tai majoituspalvelujen (vastaanottovirkailija) osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Voit halutessasi valita opintoihisi ammatillinen kansainvälisyys tutkinnon osan. Voit myös halutessasi suorittaa matkailualan perustutkinnon tutkinnon osia ns. välivuosiopintoina. Opintojen aikana pääset halutessasi myös maistamaan AMK-opintoja, sillä voit yhteistyön puitteissa opiskella Turun ammattikorkeakoulussa tradenomitutkintoon sisältyviä hyvinvointimatkailun opintoja.

Tutustu TAIn matkailualan koulutuksen lisää.

Kesto ja toteutus

  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista.
  • Koulutuksen kesto noin 2 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Hakijalta edellytetään ylioppilastutkintoa tai muuta aikaisempaa toisen asteen tutkintoa tai vastaavaa osaamista.
  • Soveltuvuus alalle: Soveltuvuus asiakaspalveluun ja tiimityöhön ja valmiudet asiakaspalvelussa ja työpaikalla tarvittavan kielitaidon hankkimiseen. Valmiudet palvella asiakkaita hygienia- ja laatuvaatimusten mukaisesti
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee työvaatteiden ja -jalkineiden hankkimisesta, opintoihin liittyvien tutustumiskäyntien kuluista sekä mahdollisista viranomaismaksuista (esim. hygieniapassi ja EA1-kortti).

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus matkailualan koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 8.8.2021. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake sekä osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen ja -haastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Valintatilaisuus ja -haastattelut järjestetään viikolla 33, hakija saa tarkemmat tiedot ja erillisen kutsun sähköpostitse.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Opettaja Tarja Aaltonen, puh. 044 907 3925 tai tarja.aaltonen@turku.fi
Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi

Koulutuksen esite: Matkailualan perustutkinto (pdf)