Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, 23.10.2023 alkaen, iltakoulutus aikuisille

Hakuaika päättyy 28.8.2023.

Liiketoiminnan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä. Ymmärrät liiketoiminnan kokonaisuuden ja osaat toimia asiakaslähtöisesti. Merkonomi työllistyy esimerkiksi kaupan alalle myyjän tehtäviin. Voit myös suuntautua toimistotyön ja/tai taloushallinnon tehtäviin ja työllistyä esimerkiksi kirjanpitäjäksi tai palkanlaskijaksi. Saat myös valmiuksia yrittäjänä toimimiseen.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko Liiketoiminnan perustutkinto. Tutkinnon laajuus 180 osaamispistettä. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

Seuraavat aloituspäivät 23.10.2023 ja 11.1.2024. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 vuotta. Kesto määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lähiopetusta on arkisin 2-3 iltaa viikossa. Lähiopetus klo 16.30-20.30. Lisäksi on etäopiskelua ja työelämässä tapahtuvaa oppimista. 

Koulutus on suunniteltu aikuisille työssäkäyville sivutoimiseksi, mutta se voidaan tarvittaessa toteuttaa myös päätoimisena ilman omaa työpaikkaa. Päätoiminen opiskelu edellyttää koulutussopimuspaikan hankkimista opiskelun aikana.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Myyjän työtehtävät sopivat henkilölle, joka on sosiaalinen ja pitää ihmisten parissa työskentelystä. Työ on usein fyysistä, joten hakijalla tulee olla edellytykset fyysiseen työskentelyyn. Taloushallinnon tehtävät edellyttävät tarkkuutta ja huolellisuutta. 
  • Motivaatio: Kiinnostus liiketoiminnan työtehtäviin ja opiskelun mahdollistava elämäntilanne.
  • Koulutuksen tarve: Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edistää henkilön työllistymistä ja/tai edistää henkilön työuraa.
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito (suullinen ja kirjallinen), sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Koulutus on suunniteltu aikuisille ja sen voi suorittaa oman työn ohessa. Koulutuksen yhteydessä suoritetaan näytöt työelämässä ja ne voidaan toteuttaa joko opiskelijan omassa työpaikassa tai opiskelija hakee koulutuksen aikana koulutussopimuspaikan. Aikaisempaa alan työkokemusta ei edellytetä. Perustutkinto sopii hyvin myös alan vaihtajalle. 

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kirjanhankintoja voi tulla koulutuksen aikana enintään 100 eurolla.  Päätoimiseen opiskeluun voi hakea tukea.

Jos olet työtön 25-vuotias tai vanhempi, sinulla on mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella. Ole TE-toimistoon/kuntakokeiluun yhteydessä jo hakuvaiheessa tai viimeistään valintapäätöksen jälkeen ennen koulutuksen aloittamista.

Paikka

Turun ammatti-instituutti
Ruiskadun kampus, liiketalous
Ruiskatu 8/Uudenmaantie 43 C, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 28.8.2023. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen infotilaisuuteen ja haastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Pakollinen valintainfo pidetään keskiviikkona 30.8.2023 klo 17.00-18.00. Paikka Ruiskatu 8 C. Saat erillisen kutsun sähköpostiisi. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Valintahaastattelut pidetään maanantaina 4.9.2023 ja tiistaina 5.9.2023. Haastatteluaika varataan hakuinfossa.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Opinto-ohjaaja Ulrika Gullqvist

Koulutuksen esite: Merkonomi, iltakoulutus aikuisille (pdf)