Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, 23.10.2023 alkaen, päiväkoulutus maahanmuuttaneille

Hakuaika päättyy 31.8.2023.

Liiketoiminnan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet toimia yrityksen asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä. Ymmärrät liiketoiminnan kokonaisuuden ja osaat toimia asiakaslähtöisesti. Osaat toimia vuorovaikutustilanteissa ja osaat toimia työelämässä suomen kielellä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko Liiketoiminnan perustutkinto. Tutkinnon laajuus 180 osaamispistettä. Tutustu tutkintoon tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

Koulutus alkaa 23.10.2023. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 vuotta. Kesto määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lähiopetusta on arkisin 5 päivää viikossa. Lähiopetus klo 8.00-16.15 välillä. Lisäksi on työelämässä tapahtuvaa oppimista.

Valintaperusteet

  • Koulutus on kohdennettu vieraskielisille opiskelijoille, joilla suomen kielen taito on tasolla B1.1.
  • Soveltuvuus alalle: Myyjän työtehtävät sopivat henkilölle, joka on sosiaalinen ja pitää ihmisten parissa työskentelystä. Työ on usein fyysistä, joten hakijalla tulee olla edellytykset fyysiseen työskentelyyn. Riittävä suomen kielen osaaminen.
  • Motivaatio: Kiinnostus liiketoiminnan työtehtäviin ja opiskelun mahdollistava elämäntilanne.
  • Koulutuksen tarve: Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edistää henkilön työllistymistä ja/tai edistää henkilön työuraa.
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito (suullinen ja kirjallinen), sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Koulutus on suunniteltu vieraskielisille. Alan aikaisempaa työkokemusta ei edellytetä. Koulutuksen  aika opiskelija hankkii koulutussopimustyöpaikan, jossa voi tehdä asiakaspalveluun tai myyntiin liittyviä työtehtäviä. 

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Jos olet työtön 25-vuotias tai vanhempi, sinulla on mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella. Ole TE-toimistoon/kuntakokeiluun yhteydessä jo hakuvaiheessa tai viimeistään valintapäätöksen jälkeen ennen koulutuksen aloittamista.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Ruiskadun kampus, Ruiskatu 8/Uudenmaantie 43, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 31.8.2023. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintainfoon, kielikokeeseen ja haastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Pakollinen valintainfo tiistaina 5.9.2023 klo 14.00 Turun ammatti-instituutissa (Ruiskatu 8 C). Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Valintainfossa järjestetään kirjallinen kielikoe, jonka perusteella kutsutaan haastatteluun. 
  • Valintahaastattelut pidetään maanantaina 18.9.2023 ja tiistaina 19.9.2023. Haastatteluajat jaetaan valintainfossa. 
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. 

Kysy lisätietoja

Opinto-ohjaaja Jaana Åkerroos

Koulutuksen esite: Merkonomi, maahanmuuttaneille (pdf)