Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, taloushallinnon osaamisala, 14.8.2023 alkaen, päiväkoulutus

Hakuaika päättyy 14.5.2023.

Liiketoiminnan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä ja taloushallinnon tehtävissä. Ymmärrät liiketoiminnan kokonaisuuden ja osaat toimia asiakaslähtöisesti. Voit työllistyä esimerkiksi kirjanpitotehtäviin, palkanlaskijaksi tai laskutustehtäviin.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko Liiketoiminnan perustutkinto, taloushallinnon osaamisala. Tutkinnon laajuus 180 osaamispistettä. Tutustu tutkintoon tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

Koulutus alkaa 14.8.2023. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1,5 vuotta. Kesto määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lähiopetusta on arkisin klo 8.00-16.15 välillä.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Taloushallinnon tehtävät edellyttävät tarkkuutta ja huolellisuutta ja tietotekniikan osaamista. 
  • Motivaatio: Kiinnostus liiketoiminnan työtehtäviin ja opiskelun mahdollistava elämäntilanne.
  • Koulutuksen tarve: Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edistää henkilön työllistymistä ja/tai edistää henkilön työuraa.
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito (suullinen ja kirjallinen), sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Koulutus on suunniteltu aikuisille. Koulutuksen yhteydessä suoritetaan näytöt työelämässä ja opiskelija hakee koulutuksen aikana koulutussopimuspaikan. Aikaisempaa alan työkokemusta ei edellytetä. Perustutkinto sopii hyvin myös alan vaihtajalle.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kirjanhankintoja voi tulla koulutuksen aikana. Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Jos olet työtön 25-vuotias tai vanhempi, sinulla on mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella. Ole TE-toimistoon/kuntakokeiluun yhteydessä jo hakuvaiheessa tai viimeistään valintapäätöksen jälkeen ennen koulutuksen aloittamista.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Ruiskadun kampus, Ruiskatu 8/Uudenmaantie 43, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 14.5.2023. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintainfoon, kielikokeeseen ja haastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Pakollinen valintainfo maanantaina 22.5.2023 klo 17.00-18.00. Turun ammatti-instituutissa (Ruiskatu 8 C). Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Valintahaastattelut pidetään tiistaina 30.5.2023 ja keskiviikkona 31.5.2023. Haastatteluajat varataan valintainfossa. 
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. 

Kysy lisätietoja

Opinto-ohjaaja Ulrika Gullqvist

Koulutuksen esite: Merkonomi, taloushallinnon osaamisala (pdf)