Päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen, 12.1.2022 alkaen

Hakuaika päättyy 5.12.2021.

Asiantuntijoiden johdolla perehdytään ravitsemussuosituksiin ja syvennetään dieettikokin osaamista tämän kohderyhmän palveluissa.

Koulutus soveltuu keittiöalan ammattilaisille, joilla on vahva työkokemus ja aiempia opintoja alalta. Opiskelijan työpaikalla pitää olla käytössä tuotannonohjausjärjestelmä.

Sisältö ja toteutus

Koulutuksen yhteydessä suoritetaan erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinnon valinnainen tutkinnon osa päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen. Ammattitaito osoitetaan alan todellisissa työtehtävissä.

Koulutus kestää opiskelijan aiemmista opinnoista sekä työpaikasta ja -ajasta riippuen noin 10-12 kuukautta. Lähiopetusillat toteutetaan klo 16.00-19.45:

  • 12.1. Koulutuksen aloitus        
  • 19.1. Etäopiskelun työkalut    
  • 2.2. Suomalaiset ravitsemussuositukset    
  • 16.2. Gluteeniton, maidoton ja allergiaruokavaliot
  • 2.3. Kasvisruoka        
  • 16.3. ja 30.3. Erityisruokavalioita keittiössä
  • 6.4. Kohonnut verenpaine, kohonneet veren rasva-arvot, sydänystävällinen ruokavalio
  • 13.4. Englanti
  • 27.4., 4.5. ja 11.5. Tuotannonohjausjärjestelmä
  • 18.5. Perehdytys osaamisen arviointiin
  • 1.6. Varhaiskasvatuksen ja kouluikäisten ruokasuositus, ravitsemuskasvatus
  • 8.6. Elintarvikelainsäädäntö
  • 17.8. Ryhmänohjaus
  • 24.8. Diabetes
  • 31.8. Fodmap ruokavalio
  • 7.9. Ruoansulatus ja aineenvaihdunta sekä luomu, itsenäisesti opiskellen
  • 21.9. Kustannuslaskenta
  • 28.9. Ketogeeninen ruokavalio ja sappi- ja kihtiruokavaliot

Valintaperusteet

  • Hakijalta edellytetään alan työpaikkaa, jossa tutkinnon perusteissa määritetty ammattitaito tulee osoitetuksi todellisissa työtehtävissä.
  • Soveltuvuus alalle: Koulutuksen ja/tai työkokemuksen kautta hankittu vankka alan ammattitaito.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutuksen hinta on 150 euroa. Opinnot eivät ole päätoimisia, joten ne eivät oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 5.12.2021. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Koulutukseen osallistuminen vaatii alan työpaikkaa todellisissa dieettikokin työtehtävissä, jossa tutkinnossa vaadittu osaaminen voidaan osoittaa. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä viikoilla 49-50/2021. Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille. Voit osallistua myös koulutukseen solmimalla oppisopimuksen.

Kysy lisätietoja

Opettaja Lea Veijalainen, puh. 040 124 5288 tai lea.veijalainen@turku.fi
Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi