Puhtausalan koulutus maahanmuuttajille, 16.1.2023 alkaen, päiväkoulutus

Hakuaika päättyy 4.12.2022.

Haluatko työskennellä puhtauspalvelualalla? Tule meille opiskelemaan siivousalan suomea ja käytännön työmenetelmiä. Koulutuksen avulla parannat mahdollisuuttasi työllistyä puhtauspalvelualalle. Jatkossa voit pyrkiä suorittamaan tutkinnon loppuun ja valmistumaan toimitilahuoltajaksi.

Koulutus on suunnattu maahanmuuttajille. Alalla työskentely edellyttää hyvää terveyttä ja joustavuutta työaikojen suhteen. Useimpiin työpaikkoihin on edellytyksenä alan koulutus.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta yhden tutkinnon osan: paikallisesti tarjottava tutkinnon osa, valmentautuminen puhtausalan työtehtäviin (10 osp). Koulutus sisältää myös oppimisvalmiuksia tukevia opintoja, kuten suomen kieltä, matematiikkaa ja tietotekniikkaa.

Kesto ja toteutus

Koulutuksen kesto on 16.1.2023-9.6.2023. Koulutukseen sisältyy lähipetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Oppilaitos hankkii paikat. Työelämässä oppiminen toteutetaan työvuorojen mukaisesti.  

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Hakija sopii asiakaspalveluun ja hänellä on valmiudet työskennellä aamu- tai iltavuoroissa.
  • Motivaatio: Hakija on kiinnostunut puhtausalalla työskentelystä.
  • Koulutuksen tarve: Hakijalla on tarve koulutukselle.
  • Edellytykset opiskeluun: Hakijalla on perustaidot opiskeluun ja suomen kielen käyttämiseen sekä sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on sinulle maksutonta, mutta sinun pitää ostaa koulutuksen alussa työvaatteet ja työkengät. Työvaatteet ovat t-paita ja housut.

Opiskelu on päätoimista, joten voit hakea KELA:n opintotukea. Kysy TE-toimistosta lyhytkestoisten opintojen suorittamisesta työttömyysetuudella.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Hae tästä:

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 4.12.2022. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Lisätietoja hakemisesta ja valinnasta

  • Valintahaastattelut järjestetään 12.12.2022 Turun ammatti-instituutissa, Aninkaisten koulutalossa (Aninkaistenkatu 7, Turku).
  • Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostilla. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Leena Sinervaara
Opinto-ohjaaja Sari Barck