Puuseppä, puuteollisuuden perustutkinto, oppisopimuskoulutus

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla ei ole kokemusta (tai on kokemusta, mutta ei tutkintoa) puuteollisuuden työtehtävistä. Sinulla on myös sopiva työpaikka tiedossa, jossa teet alan töitä.

Koulutuksen jälkeen olet pätevöittänyt itsesi CNC-koneen käyttöön, puusepän tai rakennuspuusepän tehtäviin. Voit työskennellä huonekalujen tai kalusteiden valmistuksessa, CNC-koneen käyttäjänä tai ohjelmoijana. Voit työskennellä erilaisissa sisustus- ja sisäpuurakentamisen työtehtävissä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko puuteollisuuden perustutkinto, puusepänteollisuuden osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Todellinen opintosisältö rakennetaan työtehtäviesi perusteella.

Kesto ja toteutus

Koulutuksen aloitus sopimuksen mukaan. Koulutuksen kesto noin kaksi vuotta oman opintopolun mukaisesti. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Työskentelet koulutusajan alan työpaikalla. Opiskeluun sisältyy noin kaksi opiskelupäivää kuukaudessa, jotka toteutetaan lähiopetuksena koululla, etäopetuksena verkossa tai itse suoritettavina etätehtävinä. Koulutuksen toteutuksessa huomioidaan osaamisesi ja kokemuksesi.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Hamppukatu 2, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 (4. krs), Turku
puh. 02 2633 4900

Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Tomi Myllärinen
Opettaja Harry Kankare

Koulutuksen esite: Puuseppä (pdf)