Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokki tai tarjoilija), 10.1.2022 alkaen

Hakuaika päättyy 6.12.2021.

Opiskele ravintola- ja cateringalaa työelämävaltaisesti.

Kokki osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa erilaisille asiakkaille, toimia hygieenisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti sekä tunnistaa peruselintarvikkeet ja -raaka-aineet.

Tarjoilija osaa myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia, laittaa tuotteet esille ja kunnostaa asiakastiloja sekä palvella suomalaisia ja kansainvälisiä asiakkaita.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelun (kokki) TAI asiakaspalvelun (tarjoilija) osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen tarkemmin ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Lähiopetusta on oppilaitoksessa tarjolla maanantaisin ja/tai tiistaisin klo 9-16.
  • Koulutuksen kesto on noin 1,5-2 vuotta. Kesto määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Valintaperusteet

  • Soveltuvuus alalle: Soveltuvuus asiakaspalveluun ja tiimityöhön ja valmiudet asiakaspalvelussa ja työpaikalla tarvittavan kielitaidon hankkimiseen. Valmiudet valmistaa ruokaa kaikista käytettävistä raaka-aineista hygienia- ja laatuvaatimusten mukaisesti.
  • Motivaatio
  • Koulutuksen tarve
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot, riittävä suomen kielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee työvaatteiden, -jalkineiden ja mahdollisten työvälineiden ja oppikirjojen hankkimisesta sekä viranomaismaksuista (esim. hygieniapassi).

Opiskelu on päätoimista, joten siihen voi hakea tukea.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 6.12.2021. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun. Voit osallistua myös koulutukseen solmimalla oppisopimuksen.

Lisätietoja hakeutumisesta ja valinnoista

  • Pakolliseen valintahaastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse.
  • Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisätietoja

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi

Koulutuksen esite: Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (pdf)